Vladimir Matijanić
Vladimir Matijanić Foto: Goran Stanzl

Dovršeni su svi inspekcijski izvidi vezani uz okolnosti smrti novinara Vladimira Matijanića, potvrdilo je Ministarstvo zdravstva.


 

Ministarstvo zdravstva izvijestilo je u srijedu da su provedeni inspekcijski izvidi o slučaju smrti novinara Vladimira Matijanića te da su u tijeku stručne analize. Za stručne analize zaduženo je posebno Povjerenstvo Ministarstva zdravstva koje će to odraditi u suradnji s Državnim odvjetništvom.

Iz Ministarstva su poručili i kako je izvršen uvid u svu medicinsku dokumentaciju te da su preslušani svi audiozapisi komunikacije pacijenta i člana obitelji s navedenim zdravstvenim ustanovama.

Boris Dežulović na komemoraciji Vladimira Matijanića FOTO/VIDEO Bolan oproštaj od Vladimira Matijanića: "Nikada, ali nikada nećemo prestati dok netko ne plati za ovo. Varate se ako mislite da ćete to zataškati"

Vladimir Matijanić Novi moment u istrazi oko smrti Matijanića: Zašto je policija Tužiteljstvu prešutjela njegovu smrt, iako je izvijestila o ostalim preminulima?

"Provedeni su inspekcijski izvidi u KBC-u Split, Županijskom zavodu za hitnu medicinu i u ambulanti liječnice obiteljske medicine pokojnog Vladimira Matijanića", navode iz Ministarstva. U odgovoru se dodaje kako su obavljeni i razgovori sa svim izravnim sudionicima iz zdravstvenog sustava povezanim sa smrću kolege Matijanića.

Prikupljeni materijali sada su predmet stručne analize liječnika specijalista za pojedina područja što je, napominju, temelj za donošenje zaključka inspekcije.

Ministarstvo zdravstva priopćilo je kako je u cijeli proces uključeno i Županijsko državno odvjetništvo te da će se po dobivenim rezultatima navedenih izvida promptno izvijestiti obitelj pokojnog Matijanića, nadležna stručna i državna tijela te hrvatska javnost.

 

 

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju