Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Završena dopuna istrage u slučaju 'selotejp'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskom sudu u Osijeku danas je završena dopuna istrage za ubojstva deset civila i jedan pokušaj ubojstva na obali rijeke Drave u Osijeku 1991. (tzv. slučaj selotejp).

Istražni sudac predmet je predao Županijskom državnom odvjetništvu, koje u roku od 15 dana može zatražiti dopunu istrage, donijeti odluku o odbacivanju optužnog prijedloga ili podizanju optužnice, izjavio je glasnogovornik Suda Miroslav Rožac.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ostavljena djeca Tijelo nestalog dječaka (13) pronašli zakopano u napuštenom povrtnjaku: Prije smrti prebacio je novac s računa Greška na zrakoplovu Sve više slučajeva Otvorena kaznena istraga o avionu koji je ostao bez komada trupa u zraku

Dopunu istrage ovoga slučaja, u kojemu je sedmero osumnjičenih, zatražilo je Županijsko državno odvjetništvo, nakon što je istražni sudac Mario Kovač prije tri tjedna završio istragu i materijal predao ŽDO-u, podsjetio je Rožac. Napomenuo je kako Županijsko državno odvjetništvo mora voditi računa o pritvoru koji za šestero osumnjičenih istječe tijekom sljedećeg tjedna.

Istražni sudac Mario Kovač saslušao je ukupno 147 svjedoka, od toga 17 tijekom dopune - 14 na prijedlog tužiteljstva i tri na prijedlog obrane.

Danas su saslušana dva svjedoka, a svoju je obranu iznio
osumnjičeni Ivica Krnjak, koji se do sada branio šutnjom, rekao je Rožac.

Ante Madunić, odvjetnik Branimira Glavaša, rekao je kako je danas saslušan svjedok čije saslušanje su podneskom prošli tjedan od istražnog suca Kovača zatražili odvjetnici Glavaša, Gordane Getoš Magdić i Ivice Krnjaka. Riječ je o osobi koja ima bitna saznanja 'i odgovornost za nepravilnosti i zakonske propuste tijekom predistražnih radnji u policiji koje su nanijele veliku štetu Glavašu, Getoš Magdić i Krnjaku', istaknuo je Madunić.

Od osumnjičenika koji su u pritvoru, Gordana Getoš Magdić je u osječkoj Kliničkoj bolnici gdje je operirana od zapletaja crijeva. Pozlilo joj je nakon štrajka glađu, u kojemu je bila od 21. do 29. ožujka. 

Branimiru Glavašu je zbog 37-dnevnog štrajka glađu 2. prosinca prošle godine ukinut je pritvor. 

Iz zatvorske bolnice u Zagrebu otišao je istog dana i do 9. veljače se liječio u Kliničkoj bolnici Osijek, nakon čega je pušten na kućno liječenje i oporavak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene