Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon dvotjedne stanke

Zastupnici se vraćaju u saborske klupe: Evo s kojim raspravama otvaraju radni tjedana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon stanke od dva tjedna zbog izbora za Europski parlament zastupnici se u srijedu vraćaju u saborske klupe, kada će raspraviti nekoliko izvješća.

Radni tjedan otvaraju raspravom o tri polugodišnja izvješća o korištenju europskih strukturnih i investicijskih fondova i pretpristupnih programa pomoći Europske unije, za razdoblje od 1. srpnja 2017. godine do 31. prosinca 2018. godine, koja pokazuju trend rasta ugovaranja i povećanje isplata korisnicima.

Pročitajte i ovo Dalija Orešković i Majda Burić između Orešković i HDZ-a VIDEO Obračun u Saboru: "Mislite li da su branitelji za to ginuli, bando lopovska? I moji su roditelji glasali za HDZ, neka im Bog oprosti" Dio oporbe napustio sabornicu - 2 Otišli prije glasanja VIDEO Burna rasprava zbog spornog zakona, dio oporbe napustio sabornicu: "AP krpicu želite prikriti iza leđa žrtava nasilja"

U izvještajnom razdoblju koje zajedno obuhvaća osamnaest mjeseci ugovoreno je 4,24 milijarde eura, pri čemu je 1,33 milijarde eura ugovoreno u drugoj polovici 2017. godine, 1,34 milijarde eura u prvoj polovici 2018. te 1,56 milijardi eura u drugoj polovici 2018.

Povećana brzina ugovaranja dovela je i do porasta broja nepravilnosti pa je tako u drugoj polovici 2017. zabilježeno 28 slučajeva nepravilnosti, u prvoj polovici 2018. njih 49, a u drugoj polovici 2018. godine 58 slučajeva, navodi se u izvješćima.

Zastupnici će u srijedu raspravljati i o Izvješću o radu Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata za 2017. godinu.

Centar je do studenog 2017. godine preuzimanjem po službenoj dužnosti, darovanjem i otkupom arhivskog gradiva prikupio oko 1050 kutija gradiva, 400 medija nekonvencionalnog gradiva (VHS, DVD), 250 pozitiva fotografija, 500 digitalnih fotografija, 5 digitalnih zemljovida, 160 sati memoarskog gradiva te 50 kartica teksta memoarskog gradiva.

Centar je također nastavio s ažuriranjem popisa poginulih branitelja i civila na slobodnom području Republike Hrvatske tijekom Domovinskog rata te digitalizacijom arhivskog gradiva iz Domovinskog rata.

Na dnevnom redu sjednice u srijedu je i Izvješće o radu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa za 2017. godinu. Povjerenstvo je tijekom 2017. godine održalo 41 javnu sjednicu na kojima je doneseno sveukupno 126 odluka o nepokretanju postupka, 78 odluka o pokretanju postupka te 75 konačnih odluka o utvrđenim ili neutvrđenim povredama Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

U 16 predmeta izrečena je sankcija opomene te je sveukupno izrečeno 261.000 kuna sankcija obustave isplate dijela neto mjesečne plaće dužnosnika. Ujedno je riješeno 200 predmeta povodom podnesenih zahtjeva za davanjem mišljenja Povjerenstva te su dana 43 očitovanja, stoji u izvješću. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene