Zastupnici će u Saboru sutra raspravljati o povjerenju ministrici obrazovanja. Blaženka Divjak smatra da za njezin opoziv nema razloga.

Galerija


U Saboru će se sutra, prvog radnog dana nakon ustavne stanke, raspravljati o povjerenju ministrici obrazovanja Blaženki Divjak.

Vezani članci Ante Sanader Sanader se ne želi ispričati Hajdukoviću zbog sramotnog ispada: "Tko je koga istukao, ja ne znam" Andrej Plenković Plenković odbio otkriti detalje o novim mjerama: "Trajat će do Božića, a ako treba mogu se i pojačati. Razmotrit ćemo obvezno cjepljenje"

Njezin je opoziv u jeku najdužeg štrajka prosvjetnih radnika zatražio klub zastupnika SDP-a. Ministrica Divjak i danas je ponovila kako smatra da za njezin opoziv nema razloga.

"Ja mislim da radim dobar posao, to pokazuju i nalazi EU komisije i stručnjaka, a tim sitnim politikanstvom ja se ne bavim", kaže Divjak.

"Lako bi bilo uvesti reforme u Finsku, u Hrvatskoj je to teško. Da je lako, netko bi to već učinio. Mislim da sam na dobrom putu i da radimo dobar posao", dodala je ministrica.

Za opoziv ministrice Divjak oporba sprema čvrste argumente. Dodaju kako će biti zanimljivo vidjeti kako će se postaviti premijer Andrej Plenković i hoće li i ministricu iz kvote HNS-a braniti zdušno kao što je branio HDZ-ove ministre. Također, posebno će pratiti kako će se postaviti oponenti Andreja Plenkovića unutar HDZ-a, kao i neki od koalicijskih partnera koji se nisu libili tijekom štrajka iskazivati nezadovoljstvo radom ministrice Divjak.