Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za sada se neće provoditi evakuacija stanovništva zbog pete bombe koja je u nešto više od mjesec dana pronađena na gradilištu u IV. Maksimirskom naselju, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.


Zaostala bomba iz Drugog svjetskog rata, kažu u policiji, osigurana je tako da je nitko ne može dirati i nema opasnosti od njezina aktiviranja.

Vezani članci Slika nije dostupna U Zagrebu pronađena i peta avionska bomba! Slika nije dostupna Deaktivirana avionska bomba u Zagrebu

U policiji su najavili da će biti obavljen pregled terena, a ako bude pronađena još koja bomba pirotehničari će ih deaktivirati na mjestu pronalaska ili će biti prebačene na posebno mjesto i uništene.

Nakon što je više od 60 godina ležala pod maksimirskom zemljom i posljednju od pet bombi pronašli su radnici na gradilištu. 

Zbog bombe koju su pronašli prije dva dana na istom mjestu provedena je evakuacija tamošnjeg stanovništva.

Već nakon pronalaska prve bombe, sredinom prosinca prošle godine, tamošnji stanari i mediji počeli su nagađati da na tom području ima još zaostalih bombi, jer se u Drugom svjetskom ratu tamo nalazio aerodrom koji su bombardirali saveznici.