Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zasad neće biti evakuacije zbog bombe u Maksimiru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za sada se neće provoditi evakuacija stanovništva zbog pete bombe koja je u nešto više od mjesec dana pronađena na gradilištu u IV. Maksimirskom naselju, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.

Zaostala bomba iz Drugog svjetskog rata, kažu u policiji, osigurana je tako da je nitko ne može dirati i nema opasnosti od njezina aktiviranja.

Pročitajte i ovo Ilustracija, djeca u školi Izlila se voda Evakuacija osnovne škole u Novom Zagrebu: Djeca bježala kroz prozore Dojava o bombi na sudu Lažne dojave Otkriveno tko je zvao sud i prijetio bombama: Otkazana ročišta, svi evakuirani

U policiji su najavili da će biti obavljen pregled terena, a ako bude pronađena još koja bomba pirotehničari će ih deaktivirati na mjestu pronalaska ili će biti prebačene na posebno mjesto i uništene.

Nakon što je više od 60 godina ležala pod maksimirskom zemljom i posljednju od pet bombi pronašli su radnici na gradilištu. 

Zbog bombe koju su pronašli prije dva dana na istom mjestu provedena je evakuacija tamošnjeg stanovništva.

Već nakon pronalaska prve bombe, sredinom prosinca prošle godine, tamošnji stanari i mediji počeli su nagađati da na tom području ima još zaostalih bombi, jer se u Drugom svjetskom ratu tamo nalazio aerodrom koji su bombardirali saveznici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene