Ilustracija (Foto: Pixsell, Davor Puklavec)
Ilustracija (Foto: Pixsell, Davor Puklavec) Foto: Pixsell, Davor Puklavec

"Suicide Crew Zagreb" naziv je stranice na Facebooku na kojoj grupa zaljubljenika u motocikle objavljuje snimke svojih vratolomija po zagrebačkim ulicama.


"Samoubilačka ekipa", kako bi se naziv stranice mogao prevesti, sa zagrebačkih ulica već nekoliko mjeseci objavljuje snimke vožnje po gradskim ulicama. Na nekim od snimki, poput posljednje objavljene, prekršen je cijeli niz prometnih propisa. Ovi ljubitelji motocikala voze se ulicama, većinom Novog Zagreba, danju i noću.

Ilustracija (Foto: Pixsell, Davor Puklavec)
Suicide Crew Zagreb - 2 (Screenshot: Facebook/Suicide Crew Zagreb)

Vezani članci Prometna nesreća u kojoj je sudjelovao Fabrizio Radin - 3 Istarski župan sudjelovao u prometnoj nesreći, sudarila se tri automobila i dva motocikla Policija, ilustracija U prometnoj nesreći u Rijeci ozlijeđen vozač skutera, bez svijesti prevezen u bolnicu

Na snimkama se moglo vidjeti kako jure vrtoglavim brzinama, a dio snimki je, nakon što su više puta podijeljene po društvenim mrežama, obrisan. Nedugo zatim, cijela grupa na Facebooku je sakrivena, a objave su nestale i s YouTubea. Zato u tekstu donosimo nekoliko screenshotova na kojima se vidi vožnja po nogostupu, izlasci s nogostupa na ulicu, jurnjava po ulicama.

Ilustracija (Foto: Pixsell, Davor Puklavec)
Suicide Crew Zagreb (Screenshot: Facebook/Suicide Crew Zagreb)

"Pitaju svi zašto 'Suicide'. Odgovor je zato što su nam svi bar jednom rekli: Što će ti motor, buš se ubil na tom.", piše je na Facebook grupi "Suicide Crew Zagreb" u informacijama vezanim uz stranicu. Članovi grupe, i sami svjesni da krše prometne propise i ugrožavaju sebe i ostale sudionike u prometu, vrlo vješto u snimkama kriju svoj identitet.

Ilustracija (Foto: Pixsell, Davor Puklavec)
Suicide Crew Zagreb - 1 (Screenshot: Facebook/Suicide Crew Zagreb)

S obzirom na teške prometne nesreće kojima svjedočimo posljednjih dana, od kojih je i stravična prometna nesreća u Ilici koju je skrivio dvadesetogodišnjak, zaljubljenik u brzinu na gradskim ulicama, ovakav trend i činjenica da se prometni propisi ne poštuju već se neki od vozača hvale svojim "podvizima" poput velike brzine postaje zabrinjavajuć.

Ilustracija (Foto: Pixsell, Davor Puklavec)
Suicide Crew Zagreb - 3 (Screenshot: Facebook/Suicide Crew Zagreb)

Tim više što "Samoubilačka ekipa" na taj način vozi usred dana, kad je na cestama veći broj drugih vozača i ljudi, a uskoro počinje i nova školska godina pa će na cestama biti ponovo veliki broj djece od kojih su prvašići najranjiviji.

O tome zna li zagrebačka policija za ovu grupu na Facebooku i što se događa na gradskim ulicama poslali smo upit, a odgovor iz policije objavit ćemo čim ga dobijemo.