Zajednica društava turističkih vodiča u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, organizirala je projekt ''Upoznaj svoju zemlju" u povodu obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske.

Galerija Upoznaj svoju zemlju (Foto: Dnevnik.hr) - 1 +0 Upoznaj svoju zemlju (Foto: Dnevnik.hr) - 2

U povodu obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske, 45 gradova uključilo se u projket "Upoznaj svoju zemlju".

Vezani članci Nautički turizam: Ilustracija - 7 Jedna grana hrvatskog turizma prestigla je pretpandemijske brojke: Već naveliko stižu rezervacije za iduću godinu Plaža Zrće Prvi put u ovoj godini imamo više od milijun gostiju dnevno! Evo iz kojih država je u Hrvatsku stiglo najviše turista

Besplatni obilasci od Istre i Kvarnera, kontinentalne Hrvatske, Dalamacije i krajnjeg juga. Turistički vodiči su zadovoljni odazivom građana. Cilj im je kažu je ukazati na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske, ali i na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine.

Građani su imali priliku još bolje upoznati svoje gradove i iz prve ruke vidjeti kako se i što prezentira mnogobrojnim turistima iz cijelog svijeta.

"Odlučile smo se za ovu turu čisto da upoznamo grad i saznamo više o njemu s obzirom da studiramo ovdje", govori Marija, koja je sada bolje upoznala Split.

Za mnoge je ovo prilika čuti više o povijesti grada, znamenitostima, pričama i detaljima iz prošlosti.

"Priče o spomenicima i zgradama pored kojih svakodnevno prolaze, a nisu svjesni koju oni vrijednost nose", govori Lorena Lazarić Stefanović, turistički vodić, Pula.

Projekt  je osmislila je Zajednica društava turističkih vodiča povodom u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.

Zahvaljujući projektu, neki hrvatski gradovi su dobili i nekoliko stotina novih ambasadora zahvaljujući vrijednim turističkim vodičima čije priče svake godine slušaju milijuni turista iz cijelog svijeta.

Projekt je zaključio i najuspješniju sezonu u turizmu, uspješna sezona utjecala je i na to da je agencija Fitch povećala rejting Hrvatske.

Svakako uspješna sezona, ali ova godina donosi puno izazova. Hrvatski turizam ima i probleme koji se tek trebaju riješiti; nedostatak radne snage, velike gužve i neodrživost pojedinih destinacija a i samu kvalitetu, jer rast prihoda od turizma ne prati i rast dolazaka. Moglo bi se više zaraditi, a za to je potrebno više hotelskog smještaja i sadržaja.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju