Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Danas će vam zatrebati i kišobrani, no već za vikend vrijeme će biti kao stvoreno za uživanje na otvorenom

Duga nad Zagrebom (Robert Anic/PIXSELL)
Duga nad Zagrebom (Robert Anic/PIXSELL)
Aktualno Galerija +0 Duga nad Zagrebom (Robert Anic/PIXSELL) Galerija 1/1 >>
Niz sunčanih dana u četvrtak će prekinuti oblaci i kiša, no samo prolazno - već od petka vrijeme će se opet stabilizirati

Već za vikend, a čini se i početkom idućeg tjedna, bit će jako sunčano i osjetno toplije. No prije toga kupat će nas kiša.

Pročitajte i ovo Snijeg na Sljemenu Vremenska prognoza Dijelovi Hrvatske ponovno će se zabijeliti: Meteorolog otkriva kakvo vrijeme nas očekuje do kraja tjedna Snijeg - 2 Sve veći izazov Sve je mirisalo na odličnu godinu, a onda - katastrofa: "Ovo je najgora situacija koja nam se mogla dogoditi"

U središnjoj Hrvatskoj poslijepodne će prevladavati oblačno, a mjestimice još može pasti i malo kiše. Prema kraju dana naoblaka će se smanjiti. Neće biti baš toplo, očekuje se svega 14-15 stupnjeva.

Slično vrijeme najizglednije je i u Slavoniji, gdje će također biti oblačno uz povremenu kišu. Zapuhat će sjeveroistočnjak, pa će se činiti čak i malo svježije negoli će to pokazivati termometri.

I u gorju poslijepodne uglavnom oblačno, i dalje uz mogućnost za kišu, no sve rjeđe. Na sjevernom Jadranu oborine će postupno prestajati, a i oblaka će prema kraju dana biti sve manje. Navečer će pojačati bura. Očekuje se 20-ak stupnjeva ili malo manje, jedino u Gorskom kotaru i ponegdje u Lici temperatura može biti i nižaa od 15 stupnjeva.

U Dalmaciji promjenjivo oblačno, uz najviše suha pa i sunčana vremena na srednjem i sjevernom dijelu. Na jugu se očekuje kiša te pljuskovi praćeni grmljavinom. Puhat će umjereno jugo, navečer i u noći u okretanju na buru. U najtoplijem dijelu dana temperatura će biti između 23 i čak 25 stupnjeva.

Vikend nam nosi većinom sunčano te ugodno toplo vrijeme. Danju već od petka osjetno toplije nego što će to biti u četvrtak. Jutra hladnija, u petak je mjestimice moguća i magla, no nakon toga slijedi barem nekoliko dana pravog babljeg ljeta.

Planirajte vikend na zraku, vrijeme će biti kao stvoreno za izlazak u prirodu. Jedino imajte na umu, čim sunce počne zalaziti, temperatura naglo pada, pa će večeri i noći biti dosta hladne.

Na Jadranu će također idućih dana prevladavati sunčano. U petak će još biti bure, no ona će brzo oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Bit će i toplo, bez veće promjene. Zato se za vikend družite u prirodi, na plaži, i svakako budite na suncu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene