U utorak sunčano, na kopnu ujutro magla, a uz niske temperature moguć je i mraz. Iskoristite dan na suncu.

Galerija


Čeka nas prohladno jutro - temperatura će na kopnu biti tek nekoliko stupnjeva iznad nule pa će lokalno biti i mraza. Osim toga, na kopnu će ponegdje biti i magle. Nastavak dana će ipak u cijeloj zemlji proteći u sunčanom vremenu, a na moru će bura oslabjeti.

Vezani članci Sunčan dan Ne, Božić neće biti bijeli, ali će sunca zato biti napretek. Saznajte kakvo nas vrijeme čeka u danima koji slijede Kišni dan na Gornjem gradu (Sanjin Strukic/PIXSELL) Stiže nam zima: Od vikenda temperatura u osjetnom padu, pripremite topliju odjeću

Ciklona koja se spustila sa sjevera će se premještati dalje na jug, a nad nama će ojačati anticiklonalni greben. Tako će se zaržati i u nastavku tjedna.

Jutro će na Jadranu biti vedro, dok će u unutrašnjosti biti magle, uglavnom po kotlinama i uz rijeke, a zatim će i tu sunce zasjati. Na kopnu će vjetar oslabjeti, a na moru će i dalje biti bure - umjerene ili jake, na sjevernom dijelu s olujnim udarima. Temperatura nekoliko stupnjeva niža od današnje - na kopnu ispod 5 pa će lokalno biti i slabog mraza, a uz obalu od 9 do 14 stupnjeva.

U nastavku dana će u središnjim predjelima prevladavati sunčano, vjetar slab, a temperatura oko 15 stupnjeva. Slično će biti i na istoku - sunčano, bez izraženog strujanja te uz 15-ak stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu sunčano, bura će oslabjeti i okrenuti prvo na sjeverozapadnjak, a zatim u noći na jugo. Temperatura će biti oko ugodnih 20 stupnjeva. Dosta sunca bit će u gorju, uz temperaturu ipak nešto nižu nego na moru - oko 14 stupnjeva.

U utorak i u Dalmaciji sunčano, često i vedro, bura će oslabjeti, a temperatura će biti do 22 stupnja. Slične temperature je i more pa će oni hrabriji dan iskoristiti za jedan od posljednjih posjeta plaži.

U srijedu postupni porast naoblake. U četvrtak oblačno s kišom ili pljuskovima, ali već će nam se u petak vratiti sunčano vrijeme. Bit će malo toplije, a osobito u srijedu.

I na moru će srijeda biti nestabilnija pa je moguće malo kiše ili poneki pljusak i to uglavnom na širem riječkom području. Kiše ili pljuskova će duž obale biti i u četvrtak, a onda u petak i ovdje sunčano. Do petka će puhati jugo, a zatim sjeverozapadnjak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr