Obavijesti Video Pretražite Navigacija
do daljnjega

Zagrepčani čiji su domovi neuporabljivi nakon potresa oslobođeni plaćanja režija. Štetu dronovima snima i HGSS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Plaćanja računa za komunalnu naknadu, plin, vodu i odvoz otpada do daljnjega su oslobođeni Zagrepčani čiji su objekti u potresu pretrpjeli toliko veliku štetu da su označeni kao neuporabljivi, priopćio je u petak Ured zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Iz Grada podsjećaju kako je gradonačelnik Bandić 23. ožujka donio Zaključak o proglašenju prirodne nepogode na području Grada Zagreba i okolice, nakon potresa koji je uzrokovao materijalnu štetu na imovini velikog broja građana, oštećenja brojnih kuća, zgrada, javnih objekata.

Pročitajte i ovo Slab potres pogodio Zagreb Magnitude 1,2 Slab potres uznemirio dio Zagrepčana: "Osjetilo se kao kratka grmljavina" Potres kod Zagreba Novo podrhtavanje Dva potresa kod Zagreba: "Udar, kao grmljavina. Užas!", "Glasan tutanj i kratko podrhtavanje"

"U skladu s tom Odlukom, a kako bi se barem malo ublažile posljedice potresa, Grad Zagreb, Zagrebački holding i povezana društva donijeli su mjere pomoći korisnicima usluga Gradske plinare, Vodoopskrbe i odvodnje te Čistoće - od 1. travnja pa do daljnjega prestat će se obračunavati i slati računi za one objekte koji su označeni kao neuporabljivi", stoji u priopćenju.

Štetu snimaju i HGSS-ovci

Šteta koja je nastala nakon potresa je nemjerljiva, a u snimanje oštećenih objekata uključio se i HGSS. Četiri drona opremljena kamerama visoke rezolucije omogućit će precizno snimanje i uočavanje oštećenih objekata.

(Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene