Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačko Gradsko poglavarstvo na današnjoj je sjednici odabralo Kajzericu kao alternativnu lokaciju za gradnju Dinamova stadiona, a hoće li se tamo graditi ili će se obnavljati stari maksimirski stadion, odlučit će Zagrepčani na referendumu u svibnju.


Gradonačelnik Milan Bandić je na konferenciji za novinare rekao da će u svibnju biti raspisan referendum na kojemu će Zagrepčani odlučiti jesu li za gradnju novoga Dinamova stadiona na Kajzerici ili ipak za obnovu stadiona u Maksimiru. 

Vezani članci Slika nije dostupna Što mislite o obnovi maksimirskog stadiona? Slika nije dostupna Ministar Jovanović za obnovu stadiona na Poljudu

Rekao je da će referendumsko pitanje sadržavati lokaciju (Kajzerica ili Maksimir), projekt i cijenu kako bi
se moglo odabrati. Prije nego se održi referendum, bit će raspisan urbanističko-arhitektonski natječaj za izradbu idejnog rješenja gradskog stadiona na Kajzerici.

Bandić je rekao da bi gradnja stadiona na Kajzerici bila mnogo jeftinija nego dovršetak Maksimirskog, u obnovu kojeg treba uložiti 264 milijuna eura, a predviđa se i rušenje triju tribina. 

Rekao je da on nema mandat da potroši tako golem novac te želi da građani odluče hoće li obnavljati maksimirski ili graditi novi stadion na Kajzerici.