Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zagrepčani će na referendum o Dinamovom stadionu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačko Gradsko poglavarstvo na današnjoj je sjednici odabralo Kajzericu kao alternativnu lokaciju za gradnju Dinamova stadiona, a hoće li se tamo graditi ili će se obnavljati stari maksimirski stadion, odlučit će Zagrepčani na referendumu u svibnju.

Gradonačelnik Milan Bandić je na konferenciji za novinare rekao da će u svibnju biti raspisan referendum na kojemu će Zagrepčani odlučiti jesu li za gradnju novoga Dinamova stadiona na Kajzerici ili ipak za obnovu stadiona u Maksimiru. 

Pročitajte i ovo Navijači Hajduka probili ogradu i upali na teren Dnevnik Nove TV pita Smatrate li da su postojeće kazne za huligane dovoljne? Ovako ste glasali u Dnevniku Nove TV Krali aute vučnim vozilom Dolijao dvojac Operirali po Novom Zagrebu i Maksimiru: Policija otkrila kako su domišljati mladići krali automobile

Rekao je da će referendumsko pitanje sadržavati lokaciju (Kajzerica ili Maksimir), projekt i cijenu kako bi
se moglo odabrati. Prije nego se održi referendum, bit će raspisan urbanističko-arhitektonski natječaj za izradbu idejnog rješenja gradskog stadiona na Kajzerici.

Bandić je rekao da bi gradnja stadiona na Kajzerici bila mnogo jeftinija nego dovršetak Maksimirskog, u obnovu kojeg treba uložiti 264 milijuna eura, a predviđa se i rušenje triju tribina. 

Rekao je da on nema mandat da potroši tako golem novac te želi da građani odluče hoće li obnavljati maksimirski ili graditi novi stadion na Kajzerici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene