Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika materijalna šteta

Dva mladića opljačkala 28 trgovina: Jedan uhićen, a drugi je u bijegu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Policija sumnjiči dvojicu 21-godišnjaka da su na području Zagreba obavili 28 pljački. Jedan je uhićen, a za drugim se intenzivno traga.

Zgrebačka policija uhitila je 21-godišnjaka pod sumnjom da je sa svojim vršnjakom koji je u bijegu, počinio ukupno 28 krađa. Nakon opsežne kriminalističke istrage policajci su potvrdili svoje sumnje o 14 individualnih i 14 zajedničkih provala i krađa.

Njihov cilj bile su trgovine, a krali su uglavnom na istoku grada - u Dubravi, Velikoj Gorici, Maksimiru i Sesvetama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Opirao se uhićenju Policija privela maskiranog razbojnika: Počinio je skoro 30 oružanih pljački u Zagrebu i okolici

Djelovali su uvijek na sličan način - u trenutku zauzetosti zaposlenika, s polica bi uzimali parfeme i sl. i zatim napuštali trgovinu. U dva slučaja ih je uočila radnica trgovine, no niti tada se nisu prepali ili odustali već su da bi zadržali otuđeno u jednom navratu verbalno zaprijetili zaposlenici dok je u drugom navratu jedan od njih i udario.

Pročitajte i ovo Ilustracija UPOZORENJE GRAĐANIMA Starcu u Zagrebu ukrala više stotina tisuća kuna: Nije prvi put da se prevaranti koriste ovim trikom

Osim dnevnih pljački, u nekoliko navrata su u noćnim satim provalili u trgovine razbijajući prozor kamenom. Tada su uglavnom krali duhanske proizvode. Tako nastala materijalna šteta iznosi minimalno 95.000 kuna.

Jedan od osumnjičenih je uhićen i nalazi se u pritvoru dok se za drugim traga.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene