Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zagreb raketiran prije 21 godinu

Preživjeli su zločin: 'Što mislite, da se tako nešto može zaboraviti?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije točno 21 godinu pobunjeni Srbi raketirali su središte Zagreba kao odgovor na oslobodilačku akciju Bljesak. Smrtno je stradalo sedam ljudi, a više od 200 ih je ranjeno.

Obitelji poginulih i ranjenih položile su danas vijence i zapalile svijeće na Trgu svibanjskih žrtava 1995. Posjetili su i Memorijalni centar. Podsjetimo, Milan Martić koji je naredio granatiranje Zagreba osuđen je u Haagu na 35 godina zatvora.

'Što mislite da se tako nešto može zaboraviti. To se dogodi jednom u životu i to je nešto što stvarno ostavlja trag, osobito za nas koji smo ranjeni i za obitelji onih koji su poginuli u tom momentu', kazala je Biserka Markioli.

'Položimo vijenac i zapalimo svijeću za nedužne žrtve barbarskog napada paravojnih srpskih formacija. I da se nikada, nikada više ne ponovi', poručio je gradonačelnik Milan Bandić.
 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prije 21 godine AKCIJA 'BLJESAK' Važan dan za Hrvatsku, nakon kojeg je uslijedila osveta Slika nije dostupna Otvara se Memorijalni centar Na današnji dan prije 18 godina raketiran je Zagreb

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene