Hrvatske službe organiziraju posjet cijele europske vlade Zagrebu. Naime, u četvrtak u Hrvatsku stižu članovi Europske komisije, a njihovo osiguranje velik je izazov.

Galerija


Nema nikakve sumnje da je ovo jedno od najvećih sigurnosnih izazova i da će Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu u idućih šest mjeseci biti najčuvanije mjesto u Hrvatskoj.

Vezani članci Lica Nove TV nominirana za Zlatni studio Među finalistima za nagradu ''Zlatni studio'' su glumci, serije, show i emisije Nove TV, ali i naslovna pjesma serije ''Dar Mar''! Petar Grašo na setu serije Dar Mar Nova TV ima 3 nominacije za Večernjakovu ružu i 6 za Zlatni studio: U konkurenciji su emisije, novinari, glumci, show i pjesma!

Mate Laušić, stručnjak za sigurnost, nema nikakve sumnje da su organizacijske, kadrovske i tehničke pripreme kvalitetno odrađene i da je čitav sustav u pogonu već dulje vrijeme.

"Uvijek naglašavam da je pripremni dio 90 posto odrađenog posla. Sad predstoji taj izvršni period koji nije samo sutra već idućih šest mjeseci.

To je vrlo zahtjevna zadaća, puno osoba koje treba štititi, trasa i osoba koje ulaze u režim štićenja. Ne smije se ništa dogoditi na cijelom prostoru RH neka situacija, ugroza, koja se može dovesti u kontekst odvijanja zasjedanja“, upozorava Laušić.

Uvjeren je kako je osiguranje ovog događaja iznimno komplicirano i zahtjevno.

"Mislim da su se morali dobro kadrovski ekipirati kako bi u smjenskom sustavu rada osigurali istu razinu sigurnosti i da ne dođe do pada shvaćanja ozbiljnosti zadaće.

Svako osiguranje je specifično. Nema vremenskih neprilika, pa vremenski uvjeti idu na ruku. Duboko sam uvjeren da su sve sastavnice sigurnosnog sustava spremne".

Laušić je odgovorio i na pitanje kako će se odraditi osiguranje i može li se odraditi, a da se što manje poremeti svakodnevica građana.

"Jedna od zadaća osiguranja je da se ne ruši komoditet građana kod ovakvih vrsta osiguranja. Tu se uvijek vodi računa da se trase ne drže dugo zatvorene, tu će motociklisti biti u funkciji, oni dobro mogu odraditi posao.

Mislim da će se osiguranje odraditi bez puno narušavanja komoditeta građana", uvjeren je Laušić.

Zagreb će sutra biti i sigurnosni centar ovog dijela Europe i na snazi će biti velike mjere osiguranja.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr