Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripremite se!

Politički vrh Europe stiže u Zagreb: Stručnjak za sigurnost otkriva - cijeli sustav u pogonu je već dulje vrijeme

Mate Laušić objasnio je kako će izgledati sigurnost za vrijeme predsjedanja Vijećem EU - 2
Mate Laušić objasnio je kako će izgledati sigurnost za vrijeme predsjedanja Vijećem EU - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Mate Laušić objasnio je kako će izgledati sigurnost za vrijeme predsjedanja Vijećem EU - 2 Mate Laušić objasnio je kako će izgledati sigurnost za vrijeme predsjedanja Vijećem EU - 2 Foto: DNEVNIK.hr Mate Laušić objasnio je kako će izgledati sigurnost za vrijeme predsjedanja Vijećem EU - 3 Mate Laušić objasnio je kako će izgledati sigurnost za vrijeme predsjedanja Vijećem EU - 3 Foto: DNEVNIK.hr Osiguranje za vrijeme predsjedanja Vijećem EU-a Osiguranje za vrijeme predsjedanja Vijećem EU-a Foto: DNEVNIK.hr Mate Laušić objasnio je kako će izgledati sigurnost za vrijeme predsjedanja Vijećem EU - 5 Mate Laušić objasnio je kako će izgledati sigurnost za vrijeme predsjedanja Vijećem EU - 5 Foto: DNEVNIK.hr +0 Mate Laušić objasnio je kako će izgledati sigurnost za vrijeme predsjedanja Vijećem EU - 1 Galerija 1/5 >>
Hrvatske službe organiziraju posjet cijele europske vlade Zagrebu. Naime, u četvrtak u Hrvatsku stižu članovi Europske komisije, a njihovo osiguranje velik je izazov.

Nema nikakve sumnje da je ovo jedno od najvećih sigurnosnih izazova i da će Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu u idućih šest mjeseci biti najčuvanije mjesto u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Dražen Živić - 1 Ususret Danu sjećanja Koliko ljudi živi u Vukovaru? "Brojke govore o velikoj depopulaciji i demografski ostarjelom gradu" 15 godina Dnevnika Nove TV - 3 Najgledanije minute Dnevnik Nove TV slavi 16 godina: Rođendan najgledanijih minuta u zemlji

Mate Laušić, stručnjak za sigurnost, nema nikakve sumnje da su organizacijske, kadrovske i tehničke pripreme kvalitetno odrađene i da je čitav sustav u pogonu već dulje vrijeme.

"Uvijek naglašavam da je pripremni dio 90 posto odrađenog posla. Sad predstoji taj izvršni period koji nije samo sutra već idućih šest mjeseci.

To je vrlo zahtjevna zadaća, puno osoba koje treba štititi, trasa i osoba koje ulaze u režim štićenja. Ne smije se ništa dogoditi na cijelom prostoru RH neka situacija, ugroza, koja se može dovesti u kontekst odvijanja zasjedanja“, upozorava Laušić.

Uvjeren je kako je osiguranje ovog događaja iznimno komplicirano i zahtjevno.

"Mislim da su se morali dobro kadrovski ekipirati kako bi u smjenskom sustavu rada osigurali istu razinu sigurnosti i da ne dođe do pada shvaćanja ozbiljnosti zadaće.

Svako osiguranje je specifično. Nema vremenskih neprilika, pa vremenski uvjeti idu na ruku. Duboko sam uvjeren da su sve sastavnice sigurnosnog sustava spremne".

Laušić je odgovorio i na pitanje kako će se odraditi osiguranje i može li se odraditi, a da se što manje poremeti svakodnevica građana.

"Jedna od zadaća osiguranja je da se ne ruši komoditet građana kod ovakvih vrsta osiguranja. Tu se uvijek vodi računa da se trase ne drže dugo zatvorene, tu će motociklisti biti u funkciji, oni dobro mogu odraditi posao.

Mislim da će se osiguranje odraditi bez puno narušavanja komoditeta građana", uvjeren je Laušić.

Zagreb će sutra biti i sigurnosni centar ovog dijela Europe i na snazi će biti velike mjere osiguranja.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene