Dio Zagorja bez pitke vode (Dnevnik.hr)
Dio Zagorja bez pitke vode (Dnevnik.hr)

Nakon što su građani u nekim mjestima Hrvatskog zagorja utvrdili da voda iz Zagorskog vodovoda ima neugodan miris po nafti alarmirana je javnost.


Zbog navodnog zagađenja vode, nakon preokretanja kamiona s trupcima prije dva dana u vodotok zaštićenog područja Zagorskog vodovoda iznad Lobora, članovi Loborske ekološke udruge osnovali su Povjerenstvo koje je obavijestilo načelnicu Općine Lobor Ljubicu Jembrih o tome da su zainteresirani da se razjasne razlozi zagađenja pitke vode.

Vezani članci Zlatko Fumić, načelnik Brinja Vode nemaju mjesecima, a kad je dobiju, nestane za nekoliko dana: "Molimo se za kišu" Nema vode u Brinju - 2 U Brinju sve manje vode i sve više štete: "Aparati izgaraju. Ovo je 39.000 kuna"

Povjerenstvo je u četvrtak u jutarnjim satima obišlo mjesto preokretanja kamiona. Na licu mjesta zatečeni su predstavnici policije na očevidu, stoji u priopćenju Loborskog ekološkog društva.

Povjerenstvo je kasnije ponovno obišlo mjesto i tamo zateklo troje zaposlenika Hrvatskih voda koji su uzimali uzorke za laboratorijsku analizu. Utvrdili su da u blizini vodotoka zrak ima intenzivan miris po nafti, a na površini vode na mirnim mjestima bile su vidljive nakupine nafte u vidu sjajnih mrlja koje su se na svjetlu presijavale. Povjerenstvo je utvrdilo da je vodotok iznad zahvata vode za Zagorski vodovod vidno zagađen naftom, prenosi Zagorje.com.

Članovi Ekološkog društva podržavaju oprez u korištenju vode i navode da vodu za piće treba koristiti iz sigurnih izvora te iz cisterni. Upozoravaju da voda nije upotrebljiva niti za kuhanje jer procesom kuhanja svi naftni derivati neće ishlapjeti.

Članovi LED-a i dalje će nadzirati zbivanja u vezi zagađenja vode kao jednog od najvećih ekoloških incidenata koji se zadnjih godina dogodio na području Hrvatskog zagorja, stoji u obavijesti LED-a.

Ibrahimović ponosan na svoje porijeklo: ''Mama i ja smo iz Hrvatske, to je dio moje krvi'' Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP) Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP) Zlatan Ibrahimović slavi pogodak (Foto: AFP) +2 Zlatan Ibrahimović i Luka Modrić (Foto: AFP)

Severina: "Mokra" haljina s malim iznenađenjem za privlačenje pogleda Severina u \'mokroj\' haljini i srebrnim štiklama - 3 Severina u \'mokroj\' haljini i srebrnim štiklama - 1 Severina u \'mokroj\' haljini i srebrnim štiklama - 5 +1 Severina u \'mokroj\' haljini i srebrnim štiklama - 4

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju