Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki uspjeh

Mjesto na kojem su svi zadovoljni - i da, u Hrvatskoj je

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadarska seljačka tržnica dobila je vrijedno priznanje - izabrana je kao jedan od najdojmljivijih projekata UN-ovog Programa za razvoj na području Europe i Azije. Pokrenuta prije tri godine, poljoprivrednicima iz okolice Zadra otvorila je tržište za proizvode koje su dotad prodavali - jedino uz cestu.

Nadohvat ruke, zdravo, i što je najvažnije - domaće. I oko svega toga - gužva kao da se dijeli besplatno. Do 2013., kada je seljačka tržnica pokrenuta, mnogi su zadarski poljoprivrednici teško dolazili do tržišta. Čak i s gotovim proizvodima poput sira.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..." Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo"

Za Jurino mlijeko sada se čeka u redu. 'Digao sam kredit, uzeo sam kombi i aparat. Sada ide bez problema, ljudi su zadovoljni, a i ja s njima', kaže Jure Šušić, vlasnik OPG-a.

'Ovdje smo direktno sa kupcima. Koliko prodamo, toliko novaca donesemo kući i to je to', kaže član OPG-a Svemir Žepina.

Zato je ovo jedan od najdojmljivijih euroazijskih projekata koje je izdvojio Program UN-a za razvoj. Trguje se isključivo domaćim proizvodima, pa su na dobitku i kupci i proizvođači.

Pronaći se mogu samo sezonski proizvodi, pa se izmjenjuju i izlagači.

Mjesto na kojem su svi zadovoljni - kamo sreće da svi poljoprivrednici u Hrvatskoj imaju ovakvu priliku.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene