Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaklada Ana Rukavina

Zadar: 226 novih donora upisano u Registar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
226 Zadrana upisalo se u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica čime su doprinijeli spašavanju ljudskih života.

Ove subote na zadarskoj Kalelargi okupili su se brojni građani dobre volje te, upisom u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, dali svoj doprinos spašavanju ljudskih života.

Pročitajte i ovo Darivanje matičnih stanica na Korzu - 2 Zaklada Ana Rukavina "Puno ljudi čeka u redu": U hvalevrijednoj akciji građani se okupili da bi pomogli malenoj Riti Slika nije dostupna Humanitarna akcija koja spašava živote Najdraži cvjetovi Ane Rukavine zamirisali su diljem Hrvatske: Osmu godinu prikupljala su se sredstva za Zakladu

>> Zadar: Zaklada Ana Rukavina organizira akciju upisa u Registar

226 Zadrana koji su se odazvali akciji upisa u Registar u organizaciji Zaklade Ana Rukavina, dali su krv za tipizaciju i time povećali šanse da se sačuva nečiji život.

Svaki građanin upisom u Registar postao je potencijalni darivatelj koštane srži, a ovim nesebičnim činom Zadrani su pokazali iznimnu građansku solidarnost. Naime, transplantacijom koštane srži liječe se bolesnici s akutnim i kroničnim oblikom leukemije te bolesnici s teškim oštećenjem koštane srži, a lijek za ove teške bolesti nalazi se u nama.

Zahvaljujući hrvatskim građanima, iz nacionalnog Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica dosada je izdano 19 transplantata čime je spašeno 19 života.

Rad Zaklade posjetitelji su mogli podržati i kupnjom promotivnih materijala, ali i zabaviti se uživajuću u glazbenim nastupima Bepa Matešića, Mihovila Mazija, Tee Vidić, klape Donat, klape Barufa, klape Bibinje, klape Vir i ansambla gimnazije Vladimir Nazor.

Zaklada Ana Rukavina tijekom ljetnih mjeseci posjetit će Osijek, Dubrovnik i Pulu te pozivamo sve građane da se odazovu akcijama upisa u Registar, kako bismo zajedničkim snagama stvarali društvo u kojem nesebična pomoć drugome ljudskome biću predstavlja svakodnevicu. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene