Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gradonačelnik Milan Bandić i načelnik PU zagrebačke Marijan Tomurad razgovarali su o sigurnosti u gradu. Kažu da su građani s razlogom zabrinuti zbog dva ubojstva u tri dana. Ipak, ističu, mjesta panici nema.


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ustvrdio je danas da su nedavno ubojstvo iz zasjede i pokušaj oružane pljačke Getroa događaji koji izazivaju opravdanu zabrinutost Zagrepčana, ali i poručio kako nema mjesta panici.

Vezani članci Prosvjedi u Mjanmaru Policija i vojska pucale i ubile 38 prosvjednika, među njima četvero djece: "To je užasno, to je pokolj" Alemka Markotić i Natalija Prica I Alemka Markotić i Bandićeva zastupnica Natalija Prica bore se za titulu ''Zagrepčanka godine''

Bandić je to izjavio na konferenciji za novinare nakon sjednice
Gradskog poglavarstva, a u povodu redovitog susreta s načelnikom Policijske uprave zagrebačke (PUZ) Marijanom Tomuradom.

- Takvi ekscesi su stvarnost milijunskih gradova i samo se budala ne boji kad mu meci fijuču iznad glave, rekao je Bandić, ali i naglasio kako su u policiji odlučni u obračunu s nasiljem.

U zajedničkom priopćenju o stanju sigurnosti u Zagrebu navodi se kako su mir i sigurnost građana prva pretpostavka za normalno funkcioniranje grada te da nadležne službe poduzimaju sve što je potrebno kako bi se stanje opće sigurnosti održalo na onoj razini koja grad Zagreb čini sigurnim.

PUZ i Ravnateljstvo policije MUP-a su obučeni, ekipirani i odlučni suprotstaviti se svakoj eskalaciji nasilja i sposobni su većinu takvih djela rasvijetliti, a počinitelje privesti pravdi, istaknuo je Tomurad u priopćenju. Izvijestio je kako je, po policijskim podacima, broj kaznenih djela u 11 mjeseci ove godine Zagrebu manji za 7,6 posto u odnosu na lani.

Bandić je zahvalio načelniku policije na, kako je rekao, odličnoj suradnji te izrazio puno povjerenje u zagrebačku policiju i mehanizme pravne države.