Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokupili grožđe i nestali

Zaboravili vinogradarima platiti pola milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
20-ak bujanskih vinogradara sav urod od 100 tona grožđa dali su, naime, zagrebačkoj tvrtki koja im je, eto, zaboravila platiti, ni više ni manje, nego pola milijuna kuna.

Sve je bilo dogovoreno, grožđe u šleperima, a isplata u ratama nešto kasnije. 'Da ćemo dobit poslije 15 dana od berbe grožđa, poslije druga rata, da će bit za Božić, a treća rata za Uskrs, a do sada nismo dobili niti kune', priča vinogradar Dražen Peruco. Ostali su bez grožđa i novca, no pri potpisivanju otkupnih ugovora, nisu marili što na njima nije pečat tvrtke.

Pročitajte i ovo Ilustracija Paket iz inozemstva Čekala je paket sa zlatom i vrijednosnim papirima, uplatila novac, ali uskoro je shvatila da mora nazvati policiju Ilustracija Prevaren u Puli 80-godišnjak očekivao nasljedstvo od dalekog rođaka, pa ostao bez više desetaka tisuća eura

'Nikad nismo imali neke pečate, nikakve, jedino na otpremnici bez ičega, ali to je, kad su nam plaćali odmah, nije nam ništa ni trebalo', objasnio je Goran Visintin, isto tako vinogradar. Zvali su tvrtku, tražili svoje novce, no odgovora nije bilo. 'Barem da se neko javio, da je malo te ljude smirio i rekao čujte ćemo platit za 6 mjeseci ili u 10 rata, važno da se tim ljudima neko javi, nitko se nije javio', kaže Lino Bazjak.

Prozvani direktor zagrebačke tvrtke ne vidi problem. 'Što se mene tiče nesporazuma ni nema, što se mene osobno tiče', tvrdi Mario Mendek, direktor tvrtke. Pravdajući kašnjenje sa isplatom, recesijom i velikom količinom grožđa, ipak želi nastaviti suradnju. 'Ovo što ja mogu sigurno obećati i što će uvijek biti, da će se grožđe 2009. platiti prije berbe 2010., odnosno ja se nadam, vidim tračak svjetla u tunelu da će 2010. biti znatno bolja od 2009.', zaključio je Mendek. Valjda će to svjetlo dotaknuti i vinogradare Bujštine, barem sa prvom ratom isplate.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene