Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Projekt vrijedan 2,65 milijuna eura

Novac iz EU-a za razminiranje u Karlovačkoj županiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Karlovačkoj županiji u idućih godinu dana razminirat će se površina od 2,7 četvornih kilometara.

Zahvaljujući 2,65 milijuna eura vrijednom projektu za provedbu projekta 'Razminiranje na ratom pogođenim područjima' u idućoj će se godini provesti razminiravanje površine od 2,7 četvornih kilometara u Karlovačkoj županiji, izvijestila je danas Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nisu obični COVID redari Oni su specijalistička postrojba civilne zaštite. Paze na red u Karlovačkoj županiji, a nekima i danas moraju objašnjavati kako se nosi maska Slika nije dostupna U Karlovcu i Ogulinu Tužne vijesti iz Karlovačke županije: U jednom danu od koronavirusa preminulo čak šestero ljudi

>> Vlada za razminiranje u proračunu predvidjela manje novca nego lani

Vrijednost tog projekta, ugovorenog s Hrvatskim centrom za razminiranje, jest 2,65 milijuna eura, od čega iz pretpristupnog programa IPA 2009 više od 1,9 milijuna eura, a ostatak iz državnog proračuna.

Po današnjem priopćenju, Karlovačka županija ima još 67,8 četvornih kilometara minski sumnjivog područja u 11 gradova i općina. Tim projektom razminirat će se više od 2.653.300 četvornih metara u naseljima Ribarima, Plemić-Brdu, Miletinom Brdu i Mekušjanskom Lugu, zatim u općini Lasinji, u naseljima Prkosu Lasinjskome i Novom Selu Lasinjskome, u općini Bariloviću, u Kosijerskom Selu, Korjanskome Brijegu i Lučici, u općina Generalskome Stolu, u naselju Mateškome Selu te u općini Josipdolu, i to u Cerovniku, Trojvrhu i Vajdinom Vrhu.

Projekt će se provoditi godinu dana, a svrha mu je poboljšati opće uvjete za održivi povratak izbjeglih i raseljenih osoba, poboljšati gospodarske i socijalne prilike na ratom pogođenim područjima, održiv razvoj seoskih područja, obnova i razvoj seoske ekonomije i poboljšanje seoske infrastrukture.

Pri kraju je razminiranje 3,4 četvorna kilometra minski sumnjivog područja u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji, za što je iz programa IPA 2010 osigurano četiri milijuna eura. Kroz različite programe pomoći od 1998. do danas Europska unija financirala je više od 70 projekata vrjednijih od 20,7 milijuna eura, čime je uklonjena minska opasnost s područja većeg od 16 četvornih kilometara. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene