Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi kredit za Rijeku?

Za kolodvor novca nema, ali ga za putovanja gradonačelnika ne nedostaje: "Novac iz proračuna troši za svoj hedonizam"

Rijeka (Foto: Dnevnik.hr)
Rijeka (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Vojko Obersnel (Foto: Dnevnik.hr) Vojko Obersnel (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Rijeka (Foto: Dnevnik.hr) Rijeka (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Gradonačelnik Rijeke predložio je novi kredit od 44 milijuna kuna (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Riječani s troškovima za projekt europske prijestolnice kulture nikako na zelenu granu. Gradonačelnik Vojko Obersnel predložio je novi kredit od 44 milijuna kuna. I dok će građani kreditom pokriti ili završetak projekata ili dug iz europskih fondova, veliki projekti u gradu godinama stoje.

Palaču Šećerane, ali i brod Galeb mogli bi financirati Riječani, i to novim kreditom grada od 44 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sučeljavanje na Novoj TV Burićev odgovor o smjeni Frljića iznenadio i Obersnela Slika nije dostupna Na vrućem stolcu kod Mislava Bage Kandidati za gradonačelnika Rijeke oko jednog su pitanja potpuno složni

„Mislim da ne bi se trebalo mlade generacije stavljati u neke dugove“, kaže Slavica iz Rijeke.

Zaduženje je neizbježno, uvjeravaju i Obersnel i predsjednik gradskog vijeća.

„S obzirom na to da u proračunu nema slobodnih sredstava za te namjene, jedino rješenje bilo je kreditno zaduženje“, kaže Obersnel.

Predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat kaže kako je zaduženje neizbježno.

„Imamo zaduženje u svakom slučaju. U jednoj varijanti uzimamo zaduženje da bismo projekt završili, a u drugoj da bismo vratili ono što smo već povukli iz EU fondova“, kaže Poropat.

Kolodvor kao trn u oku 

Trn u oku mnogih Riječana je Autobusni kolodvor.

Obersnel je još 2011. najavljivao da bi 2012. mogli početi radovi, a danas kaže:

„Ja vjerujem da ćemo do kraja ove godine naći financijski model kako izgraditi kolodvor. Tad će vjerojatno svi problemi u Rijeci nestati.“

Gradska oporba oštra je u vezi s tim.

„U proračunu za ovu godinu, za sljedeću godinu i za onu godinu iza toga, što mislite koliki je iznos namijenjen za taj kapitalni projekt autobusnog kolodvora? Ja ću vam reći – 0 kuna“, rekao je Josip Ostrogović, predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a u riječkom Gradskom vijeću.

Da grad može i mora bolje, smatraju i građani, a o postignućima Obersnel odgovara u stilu svoga zagrebačkog kolege.

„Ako netko dobije izbore pet puta za isto mjesto, onda valjda građani prepoznaju to kao uspješno, osim ako nisu mazohisti“, rekao je Obersnel.

I tako u načinu na koji upravlja novcem građana ne vidi ništa sporno. Dok se za Autobusni kolodvor još uvijek pronalaze sredstva, njih ne nedostaje za poslovna putovanja gradonačelnika.

"Proračunski novac troši za svoje hedonističko ponašanje"

Situaciju u Rijeci u Dnevniku je komentirao Hrvoje Burić, gradski vijećnik Nezavisne liste Bura.

„Gradonačelnik putuje punih 20 godina, koliko mu traje i mandat. On proračunski novac troši za svoje hedonističko ponašanje. Niti jednog investitora nije doveo u Rijeku, a ni proračun nije profitirao od njegovih putovanja. On se ponaša bahato i troši proračunski novac. Kako mu je ovo zadnji mandat, on se sada zabavlja. Od siječnja 2016. pa do danas na putu je bio 212 dana, i to na vrlo skupim lokacijama kao što su Šangaj, Tokio, London, Barcelona...“, kaže Burić i dodaje kako se Obersnel sada zadužuje, a njegove će dugove plaćati budući gradonačelnik.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene