Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Švaljek promijenila mišljenje

Za Bandićeve donacije ipak će naći novac u proračunu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Treba pravilnik kojim bi se omogućile takve isplate, a da budu zakonite, smatra pročelnik za financije Slavko Kojić.

Oprezno su jučer gradski zastupnici i suradnici zamjenice gradonačelnika Sandre Švaljek komentirali njezinu odluku da retroaktivno uskrati novac koji je kao potpore tijekom prošle godine podijelio gradonačelnik Milan Bandić. Takvih je njezinih odluka više od deset, a socijalno su najupitnije ukidanje odluka da se atletskom treneru Ivanu Ivančiću ne plati grobnica i pogreb.

'Gasi vatru'

Pročitajte i ovo Ilustracija Parlamentarni izbori Objavljeno koliko se može potrošiti za promidžbu kandidata na izborima Slika nije dostupna dobili više od hdz-a Bandić: "98 posto donacija na proteklim izborima je od članova stranke i kandidata"

'Udarila' je zamjenica gradonačelnika tako i po prošlogodišnjim financijskim planovima udruge Žene u Domovinskom ratu, kojima je uskratila novac za snimanje filma o silovanim ženama i odbila platiti troškove održavanja leda na klizalištu Šalata, a koje je radilo po programu javnih potreba u sportu (koji predlaže izvršna vlast, a izglasava Gradska skupština).

Istovremeno, iz ovogodišnje pričuve Švaljek odobrava nove potpore i donacije. Iako nam u srijedu nije ništa odgovorila na pitanje zašto retroaktivno uskraćuje novac, jučer je Švaljek relativizirala svoju odluku i predomislila se.

'Švaljek radi svoj posao najbolje što može'

'Nije riječ ni o kakvim ukidanjima. Naime, donacije su u 2014. godini bile predviđene iz sredstava pričuve. Prebacili smo donacije na ovogodišnji proračun u 2015. godini pa će sve biti financirano i novac za sprovod', kazala je. No da to nije posve točno, odnosno da u 2015. nisu predvidjeli stavku za lanjske donacije, jasno je iz riječi Slavka Kojića, pročelnika za financije.

'Mi nalazimo rješenje i treba nam malo vremena da vidimo iz koje stavke ćemo podmiriti te troškove', kazao je Kojić koji očito sada 'gasi vatru'. Ukazao je i na suštinski problem – ne postoje pravila o potporama iz proračuna.

Švaljek: Opraštanje duga HDZ-u nije poseban tretman

'Ne postoji pravilnik po kojem bi mi mogli plaćati takve usluge, no to ne znači da se neće platiti. Grad bi trebao imati pravilnik po kojem bi se ovakve stvari jednostavnije rješavale, u nekim okvirima, zakonito', kazao je Kojić.

Bandić blagih riječi

Oglasio se i gradonačelnik Bandić, no svoju zamjenicu nije kritizirao.

'Ona radi najbolje onako kako ona može i umije i dajem joj punu podršku u tome. Bitno je da se što manje projekata za koje smo dobili povjerenje građana stavlja u 'out' i da se realiziraju. To je imperativ. I gospođe Švaljek i svih ostalih', kazao je Bandić. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene