Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija pokrenula istragu

Za 4 mjeseca najma šatora na Trgu platio tek 81.700 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zakup šatora na središnjem trgu u Zagrebu stoji manje od 1.000 kuna dnevno. Posao, već petu godinu za redom, u vrijeme adventa, pripada jednom jedinom ugostitelju. Policija istražuje zašto mu je Grad dao tako povoljne uvjete.

Zagrebački trg za manje od 1.000 kuna na dan? I to je moguće jer zagrebački poduzetnik za šator na središnjem gradskom trgu izdvojio je samo 81.700 kuna i to za četiri mjeseca. U gradskim institucijama u tome ne vide ništa sporno.

Pročitajte i ovo Talijanska policija Zloporaba fondova EPPO radi punom parom: U tri EU članice uhićeno 17 osoba, zaplijenjen nakit, satovi, zlato Prostori koji se daju u zakup u Zagrebu u Božidara Adžije 29 Dobra prilika Država daje nekretnine u zakup: Evo koje su cijene i što se nudi u Zagrebu, Splitu, Rijeci...

'Tu se zaista zauzima površina od 800 kvadrata. Ta je površina zauzeta, unutar tog šatora koristi se 150 kvadrata za ono što predstavlja ugostiteljsku ponudu', kazao je Željko Horvat, savjetnik za kordinaciju gradske uprave.

U cijelu priču uplela se i policija. Kažu kako do okončanja istrage ništa ne žele komentirati. No, i dalje je nepoznanica kako je grad tako unosan posao dodijelio tako povoljno i to petu godinu za redom.

'Svatko može podnijeti zahtjev. Mi nismo imali u ovoj godini situaciju, da osim gospodina Katića koji ima iskustva, netko drugi iskaže interes', kazao je Horvat.

U transparentnost posla sumnjaju i vijećnici Gradske skupštine.

'Meni je izuzetno čudno da se nije našao niti jedan od ugostitelja u Zagrebu koji bi ponudio pa makar jednu kunu više od ovoga iznosa', kaže Tomislava Saucha iz Odbora za kontrolu.

Arhitekti, pak, ne ulaze u cijenu najma prostora, ali im smeta njegovo narušavanje.

'Šator na trgu ili zapravo cjelokupno uređenje centralnog gradskog prostora sigurno nije na razini koju grad Zagreb zaslužuje kao metropola Hrvatske', smatra Damir Ljutić, predsjednik Društva arhitekata Zagreb.

Idejni projekt uređenja trga, već duže vrijeme postoji. No, dok on ne zaživi, miris kuhanog vina i kobasica i dalje će dolaziti iz velikog bijelog šatora. Kako policija sumnja - danog u najam po preniskoj cijeni i čudnim uvjetima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene