Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povećanje prihoda

Vukovarsko srijemska županija: Porasla zaposlenost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gospodarstvo Vukovarsko-srijemske županije u prvih šest mjeseci 2011. godine ostvarilo je ukupne prihode u iznosu od 3,9 milijardi kuna što predstavlja povećanje od 0,2 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Prema podacima koje je na sjednici iznio tajnik ŽK Vukovar Ivan Marijanović, gospodarstvo Vukovarsko-srijemske županije zabilježilo je i povećanje zaposlenosti u tvrtkama od 2,2 posto u odnosu na prvih šest mjeseci 2010. godine. U tvrtkama na području županije u prvoj polovici ove godine bila je zaposlena 16.601 osoba.

'Istodobno s povećanjem prihoda i broja uposlenih, gospodarstvo Vukovarsko-srijemske županije u prvih šest mjeseci bilježi i rast ukupnih rashoda za 5,4 posto. Kretanje ukupnog prihoda i rashoda u istom razdoblju rezultiralo je pozitivnim konsolidiranim financijskim rezultatom koji je iznosio oko 115 milijuna kuna', naveo je Marjanović.

Prema njegovim riječima, prosječna neto plaća u gospodarstvu Vukovarsko-srijemske županije u prvih šest mjeseci 2011. godine iznosila je 3.509 kuna što predstavlja 75 posto prosječne plaće ostvarene na razini RH (4.668 kuna).

U prvih šest mjeseci 2011. godine, izvoz županije smanjio se za čak 48 dok se uvoz povećao za 30 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Pokrivenost uvoza izvozom iznosi 89 posto.

Najznačajnija zemlja za izvoz je Italija u koju su tvrtke s područja županije tijekom prvih šest mjeseci 2011. godine izvezle proizvode u vrijednosti 19.173.960 američkih dolara što čini 19,5 posto ukupnog izvoza županije. Slijede Mađarska sa 15,6, Njemačka sa 14, Bosna i Hercegovina sa 8,7 te Francuska sa 6,9 posto od ukupnog izvoza Vukovarsko -srijemske županije. Najviše proizvoda županija uvozi iz Njemačke (24,2 posto) i Italije (13,5 posto).

Pročitajte i ovo Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu Vukovar nekada i sada - 3 nekada i sada Godine 1988. u Vukovaru je bilo više zaposlenih osoba nego što ih danas tamo živi

Priznanje najuspješnijim tvrtkama

U Vukovarsko-srijemskoj županiji s 30. lipnjem 2011. godine registrirano je 580 insolventnih pravnih osoba. Broj insolventih pravnih osoba u odnosu na stanje s 30. lipnjem 2010. godine povećan je za 27 posto, navodi se te dodaje kako su članovi Gospodarskog vijeća Županijske komore Vukovar na sjednici donjeli i odluku o dodjeli priznanja najuspješnijim tvrtkama Vukovarsko-srijemske županije u 2010. godini.

U kategoriji malih tvrtki najuspješnojom je proglašena tvrtka Cezareja d.o.o. Nijemci, u kategoriji srednjih tvrtki "Grad-export" d.o.o. Vinkovci, a u kategorji velikih tvrtki "Vuković Company" d.o.o. Vukovar.

Priznanja najuspješnijma kao i plakete tvrtkama iz Vukovarsko-srijemske županije koje ove godine obilježavaju okruglu obljetnicu poslovanja bit će uručene na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Vukovar koja će biti organizirana krajem studenog 2011. godine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene