Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslao mu otvoreno pismo

Vukovarski župan Jovanoviću: Vaša odluka je politička, nekorektna i nehumana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić uputio je otvoreno pismo ministru obrazovanja, znanosti i sporta Željki Jovanoviću.

Vukovarsko- srijemski župan Božo Galić uputio je otvoreno pismo ministru Jovanoviću u svezi kandidature Marije Budimir za mjesto ravnateljice Osnovne škole Siniše Glavaševića u Vukovaru. Naime, Jovanović nije prihvatio prijedlog Školskog odobra koji je jednoglasno izabrao i predložio Budimir za mjesto ravnateljice. Galić takvu odluku smatra 'političkom, nekorektnom i nehumanom'.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Vukovara - 2 Predsjednik odao počast Obilježen Dan hrvatskih branitelja u Vukovaru: "To je primjer žrtve i patnje, ali i njihovog herojstva i zajedništva" Slika nije dostupna potpisani ugovori Više od milijun kuna mladima za sufinanciranje kupnje kuće ili stana na području Vukovara

Pismo prenosimo u cijelosti.

'Gospodine ministre!

Zatekla nas je Vaša odluka o neprihvaćanju prijedloga Školskog odbora Osnovne škole Siniše Glavaševića iz Vukovara, koji je jednoglasno izabrao i predložio Mariju Budimir na mjesto ravnateljice .

Neugodno smo iznenađeni takvim postupkom, tim više što su i roditelji i djelatnici Osnovne škole, s više od 90 posto glasova, podržali kandidaturu Marije Budimir. Budući da ne postoji niti jedan racionalni razlog za takvu vašu odluku, svima nama ovdje, a i šire, jasno je što je uzrok takvog Vašeg rigidnog stava prema jednoj vukovarskoj školi i jednoj izvrsnoj djelatnici.

Vukovar: Smijenjena ravnateljica škole koja je tajno snimala gradonačelnika

Vaša odluka je politička, nekorektna i nehumana, ona snažno pogoršava međunacionalne odnose u vukovarskim školama koje Vukovarsko-srijemska županija, kao osnivač, zajedno s učiteljima i profesorima svih nacionalnosti uspješno gradi.

Ta vaša odluka ne doprinosi razvoju i prosperitetu grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije – naprotiv.

Nikada službeno niste razgovarali s ravnateljima škola, niti sa mnom kao županom Vukovarsko-srijemske županije, a niste ni poslušali što muči roditelje, učitelje i profesore u Vukovarsko-srijemskoj županiji?

Da ste se to udostojali, onda biste znali da su naši gradovi i sela poluprazni, da mladi masovno odlaze trbuhom za kruhom i tada ne biste razriješili učiteljicu koja se doselila iz Zagreba u Vukovar, kako bi ovdje živjela i radila.

O vašem ministarskom radu ovaj put neću govoriti, o tome su već dovoljno rekli drugi.

Na kraju, pozivam Vas da pravovremeno korigirate Vašu odluku i prihvatite prijedlog Školskog odbora Osnovne škole Siniše Glavaševića iz Vukovara', stoji u pismu.

Vukovarski HDZ digao se na noge zbog svoje članice i vijećnice u Gradskom vijeću. U HDZ-u tvrde da je riječ o političkoj odluci i političkom progonu jer je Marija Budimir prijavila vukovarskog gradonačelnika i SDP-ovog saborskog zastupnika Željka Sabu za pokušaj kupovine njezinog vijećničkog mandata.

Nije slučajno, tvrde HDZ-ovci, da je isti dan kada je podignuta optužnica protiv Željka Sabe Mariji Budimir stigla odbijenica ministra Jovanovića. 'Pitanje je tko je sljedeći na redu. Je li ponovno u Hrvatskoj došlo vrijeme da se ljudi boje za svoju egzistenciju ako nešto učine ili kažu, ili prokažu nekoga od partijskih drugova našeg premijera', kazao je politički tajnik HDZ-a.

Prijavljivanje Sabe prokomentirala je i sama Budmir. 'I dalje smatram da nisam pogriješila, da bi naše društvo bilo puno bolje i da bi građanima u Hrvatskoj bilo bolje kada bi svi postupili kao ja', kazala je.

Inače, Budimir je HDZ-ova vijećnica u Gradskom vijeću Vukovara, a smijenjena je s mjesta ravnateljice Osnovne škole Siniše Glavaševića zbog utvrđenih nepravilnosti u njezinom izboru na mjesto ravnateljice.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene