Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

HDZ-ova vijećnica u Gradskom vijeću Vukovara Marija Budimir smijenjena je s mjesta ravnateljice Osnovne škole Siniše Glavaševića zbog utvrđenih nepravilnosti u njezinom izboru na mjesto ravnateljice. Ona je široj javnosti postala poznata po priči o navodnoj ponudi Željka Sabe da prijeđe u SDP.


Školski odbor vukovarske Osnovne škole Siniše Glavaševića u srijedu navečer na sjednici je razriješio Mariju Budimir dužnosti ravnateljice te škole te je istodobno do raspisivanja natječaja za novog ravnatelja imenovao v.d. ravnateljicom, potvrdila je danas novinarima Marija Budimir.

>> Jednoglasno ukinut imunitet Željku Sabi, i on podignuo ruku

Vezani članci Željko Sabo (Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL) Željko Sabo kandidat vukovarskog SDP-a za gradonačelnika: "Ljudi su me podržali i kako da ne prihvatim kandidaturu?" Slika nije dostupna Šok u SDP-u nakon odluke Sabe o nagodbi s USKOK-om

Prosvjetna inspekcija predložila je Školskom odboru njezino razrješenje jer je nadzorom obavljenim u listopadu utvrđeno da je ravnateljica izabrana na natječajnom postupku u kojemu je povrijeđen zakon.

Budmir je također kazala da će se prijaviti na natječaj za ravnatelja škole jer smatra da nije bilo nikakvih nepravilnosti u njezinu radu kao ravnateljice, što je uostalom, kako je kazala, utvrdila i inspekcija.

'Poštivat ćemo daljnju proceduru, bez ikakvog povezivanja ovoga s bilo čime i izvlačenja zaključaka kako je i zašto do ovoga došlo', rekla je Budimir, koja se u središtu pozornosti javnosti našla ljetos kada je javno progovorila o navodnoj ponudi gradonačelnika Vukovara Željka Sabe (SDP) da kao vijećnica HDZ-a u Gradskom vijeću Vukovara napusti HDZ i prijeđe u SDP. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook