Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog nepravilnosti u postupku

Vukovar: Smijenjena ravnateljica škole koja je tajno snimala gradonačelnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ-ova vijećnica u Gradskom vijeću Vukovara Marija Budimir smijenjena je s mjesta ravnateljice Osnovne škole Siniše Glavaševića zbog utvrđenih nepravilnosti u njezinom izboru na mjesto ravnateljice. Ona je široj javnosti postala poznata po priči o navodnoj ponudi Željka Sabe da prijeđe u SDP.

Školski odbor vukovarske Osnovne škole Siniše Glavaševića u srijedu navečer na sjednici je razriješio Mariju Budimir dužnosti ravnateljice te škole te je istodobno do raspisivanja natječaja za novog ravnatelja imenovao v.d. ravnateljicom, potvrdila je danas novinarima Marija Budimir.

Pročitajte i ovo HDZ prozvao Peđu Grbina preko Facebooka Izbori su za tjedan dana HDZ prozvao Grbina: "Abdicirao je, a sada se hoće sučeljavati" Predrag Matić Revitalizacija istoka Matić iz Vukovara poručio: "Ovako više ne može, Slavonija nije zadnja rupa na svirali"

>> Jednoglasno ukinut imunitet Željku Sabi, i on podignuo ruku

Prosvjetna inspekcija predložila je Školskom odboru njezino razrješenje jer je nadzorom obavljenim u listopadu utvrđeno da je ravnateljica izabrana na natječajnom postupku u kojemu je povrijeđen zakon.

Budmir je također kazala da će se prijaviti na natječaj za ravnatelja škole jer smatra da nije bilo nikakvih nepravilnosti u njezinu radu kao ravnateljice, što je uostalom, kako je kazala, utvrdila i inspekcija.

'Poštivat ćemo daljnju proceduru, bez ikakvog povezivanja ovoga s bilo čime i izvlačenja zaključaka kako je i zašto do ovoga došlo', rekla je Budimir, koja se u središtu pozornosti javnosti našla ljetos kada je javno progovorila o navodnoj ponudi gradonačelnika Vukovara Željka Sabe (SDP) da kao vijećnica HDZ-a u Gradskom vijeću Vukovara napusti HDZ i prijeđe u SDP. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene