Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vukovarski toranj simbol Domovinskog rata?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) predlaže Vladi i Hrvatskom saboru da se vukovarski vodotoranj službeno proglasi simbolom hrvatskogDomovinskog rata, jer je ta građevina tijekom srpske agresije na Vukovar 1991. bila jedna od najčešćih neprijateljskih meta, s više od 600 oštećenja.

Vukovarski vodotoranj obnavlja se, ali s obzirom na njegovu
prepoznatljivost, osobito kao simbola grada Vukovara, on bi trebao biti i simbol otpora i stradanja cjelokupnog Domovinskog rat, ističe udruga hrvatskih branitelja iz koprivničke Podravke.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Vukovara - 2 Predsjednik odao počast Obilježen Dan hrvatskih branitelja u Vukovaru: "To je primjer žrtve i patnje, ali i njihovog herojstva i zajedništva" Ilustracija gradnje stambene zgrade Gdje je stambena politika? Za mjesto u garaži traže 20.000 eura, a sve je više prisutan još jedan trend

Također predlaže da se raspiše natječaj za prigodne skulpture vukovarskog vodotornja, koje bi se mogle kupiti, ali i darovati svim državnicima koji posjećuju Hrvatsku.

Udruga hrvatskih branitelja iz koprivničke Podravke predložila je Hrvatskoj pošti da do 18. studenoga ove godine (dana okupacije Vukovara) objavi poštansku marku s fotografijom vukovarskog vodotornja, koji je i zaštićenog spomenik kulture.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene