Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tijekom pisanja ispita državne mature nije bilo ozbiljnijih problema, izjavio je ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje Goran Sirovatka.


Na ispitu državne mature pristupilo je 29.152 učenika, od čega oko 12 tisuća gimnazijalaca i oko 17 tisuća učenika četverogodišnjih strukovnih i umjetničkih škola. Sirovatka je kao veći problem izdvojio to što se u Vukovaru moralo zamijeniti devet ispita koji su umjesto na latinici, bili na ćirilici.

Vezani članci Vukovarski vodotoranj u bojama ukrajinske zastave Vukovarski vodotoranj u bojama ukrajinske zastave: "Prisjećamo se osjećaja straha i neizvjesnosti" Dobile hrvatsko državljanstvo Dobile hrvatsko državljanstvo, održana i svečanost: ''Prisežem svojom čašću...''

>> Što je sve učinjeno da pitanja ne 'osvanu' na internetu

No i to je u hodu riješeno te nije značajnije poremetilo tijek ispita niti je naštetilo učenicima, kazao je Sirovatka. Na kraju ove školske godine prolaznost učenika na kraju 4. razreda bila je oko 90 posto - od ukupno 32.353 učenika prošlo je 29.152 učenika, a 3201 mora na popravni ispit. Ti će učenici, nakon što polože ispite, polagati maturu na jesenskom roku.

Od ove se godine ispiti državne mature polažu od 23. svibnja do 6. lipnja. Rezultati državne mature bit će poznati 4. srpnja. Jedino što se pisalo tijekom drugog polugodišta, u prvom tjednu travnja, bili su esejski dijelovi ispita iz hrvatskog i stranog jezika. Učenici pišu dva ispita dnevno, a obavezni predmeti su smješteni ponedjeljkom, kako bi se učenici odmorili i pripremili. (Hina) 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju