Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dat će Vladi rok

Vukovar u subotu očekuje tisuće ljudi: "Ako ne bude nikakvih rezultata, prosvjed će se ponoviti''

Ivan Forjan razgovara sa savjetnikom gradonačelnia Vukovara za branitelje Tomislavom Jusićem (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Ivan Forjan razgovara sa savjetnikom gradonačelnia Vukovara za branitelje Tomislavom Jusićem (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ivan Forjan razgovara sa savjetnikom gradonačelnia Vukovara za branitelje Tomislavom Jusićem (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Ivan Forjan razgovara sa savjetnikom gradonačelnia Vukovara za branitelje Tomislavom Jusićem (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Forjan razgovara sa savjetnikom gradonačelnia Vukovara za branitelje Tomislavom Jusićem (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Ivan Forjan razgovara sa savjetnikom gradonačelnia Vukovara za branitelje Tomislavom Jusićem (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivan Forjan razgovara sa savjetnikom gradonačelnia Vukovara za branitelje Tomislavom Jusićem (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/3 >>
U Vukovaru još uvijek nema prosvjednika, većina ih se očekuje kroz jutro.

Prema procjenama organizatora, u subotu bi u Vukovar trebalo doći oko osam tisuća ljudi, no brojne udruge najavile su svoj dolazak posljednjih dana. Organiziraju se autobusi pa će ta brojka sasvim sigurno biti i puno veća.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Predrag Matić Revitalizacija istoka Matić iz Vukovara poručio: "Ovako više ne može, Slavonija nije zadnja rupa na svirali"

Ivan Forjan, reporter Dnevnika Nove TV razgovarao je u Vukovaru s Tomislavom Josićem, savjetnikom vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave za branitelje.

Što očekujete od prosvjeda, što mislite postići?

Očekujemo veliki broj ljudi i očekujemo miran prosvjed bez ikakvih izgreda. Očekujemo jasne poruke koje će biti upućene i očekujemo da konačno, nakon 27 godina, netko počne raditi po pitanju ratnih zločina jer ovo što su do sada napravili je gotovo ništa.

Hoćete li državnim institucijama dati neki rok u kojem moraju istražiti ratne zločine?

Naravno da će biti nekakav rok. Bit će rečeno da, ako ne bude nikakvih rezultata, da će se vjerojatno prosvjed ponoviti. Hoće li biti na istoj ili nekoj drugoj lokaciji, to ćemo vidjeti.

Koji bi bio rok?

Mislim da je gradonačelnik rekao godinu dana, ali to ćemo vidjeti sutra nakon prosvjeda.

Prosvjed je stvorio dosta podjela, dio braniteljskih udruga dolazi, dio ne.. je li ovo prosvjed protiv aktualne Vlade?

Ne znam zašto to netko tako razumije. Ovaj prosvjed je najmanje uperen protiv aktualne vlasti koju imamo. Oni su najmanje na vlasti i naravno da ne mogu biti krivi za nešto što se događalo 27 godina.

Što se tiče podjela, branitelji bi trebali biti apolitični i trebali bi se boriti za Hrvatsku i za istinu. Politika se previše miješa u braniteljske udruge, a to onda više nema veze s braniteljskim udrugama. To su onda braniteljske udruge koje služe političarima da bi ostvarili neke svoje ciljeve.

U policiji su za Dnevnik Nove TV potvrdili kako će osiguravati skup, ali nikakve izvanredne mjere nisu planirane. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene