Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpisan ugovor o uklanjanju ambrozije

Vukovar: Za stručak ambrozije 20 lipa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo i direktor vukovarskoga gradskog komunalnog poduzeća 'Komunalac' d.o.o. Marinko Leko potpisali su ugovor o uništavanju ambrozije na gradskom području.

Ugovorom se Vukovarcima omogućava da im se za svaki stručak ambrozije s korijenom koji donesu u 'Komunalac' isplati 20 lipa. 'Komunalac' će na dan od jedne osobe otkupljivati najviše 1000 komada ambrozije, a u akciji mogu sudjelovati isključivo Vukovarci, što pri otkupu trebaju potvrditi osobnom iskaznicom, rekao je Sabo.

Pročitajte i ovo Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu Slika nije dostupna STIGLA IZ AMERIKE Zbog ove biljke milijuni ljudi imaju teške probleme. Švicarski znanstvenici sada tvrde da su otkrili "lijek"

>> U Osijeku najveća koncentracija ambrozije ikada!

'Naša namjera je učinkovito riješiti problem s ambrozijom, a to možemo samo ovakvim pristupom. Smatram da bi bilo dobro, čak apeliram, da i ostale jedinice lokalne samouprave krenu našim putem u interesu zdravlja svih građana, a posebno onih koji su alergični na ambroziju. U skorim kontaktima s predstavnicima Fonda za zaštitu okoliša razgovarat ću i na ovu temu jer je otkup plastičnih boca najbolji primjer kako riješiti problem zajedno s građanima', rekao je Sabo.

Istaknuo je kako je grad za otkup ambrozije od građana u proračunu osigurao 100.000 kuna, a ako akcija bude uspješna, taj je iznos moguće i povećati.

Privremena pročelnica Upravnog odjela za uređenje grada, upravljanje gradskom imovinom, komunalno gospodarstvo i uređenje grada Lidija Kiš istaknula je da su komunalni redari Gradske uprave tijekom obilaska evidentirali neuređene privatne površine i u postupku provođenja odluke o komunalnom redu upozoravali, a zatim i kaznili četrdesetak osoba koje su bile dužne s površina čiji su vlasnici uklanjati ambroziju, što nisu činili. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene