Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vrhovni sud potvrdio je presudu Željku Sabi za slučajeve podmićivanja.


Vrhovni sud potvrdio je presudu osječkoga Županijskog suda bivšemu vukovarskom gradonačelniku Željku Sabi za dva slučaja podimićivanja zastupnika, ali je izmijenio napravomoćnu kaznu od 16 mjeseci zatvora u osam mjeseci zatvora i osam mjeseci uvjetno.

Vezani članci Josip Klemm (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Potvrđena presuda Josipu Klemmu, mora u zatvor na godinu dana Josip Perković (Foto: Peter Kneffel/DPA/PIXSELL) Vrhovni sud odbio žalbu osuđenog Josipa Perkovića: U zatvor na 30 godina

Sabo je u rujnu prošle godine nepravomoćno proglašen krivim za podmićivanje HDZ-ovih gradskih vijećnika Marije Budimir i Radivoja Đurića te je osuđen na godinu i četiri mjeseca zatvora.

Vrhovni sud potvrdio je prvostupanjsku presudu, ali je kaznu djelomično izmijenio pa je Sabu osudio na osam mjeseci zatvora, a ostatak presude od osam mjeseci pretvara se u uvjetnu kaznu, rekao je glasnogovornik osječkoga Županijskog suda Miroslav Rožac.

Tomislav Karamarko: 'Presuda je dokaz da pravna država ipak funkcionira'

Sabo nije želio komentirati presudu Vrhovnoga suda i uputio je na svojeg odvjetnika Antu Nobila, koji nije bio dostupan.

Uskok je Sabu teretio da je sredinom 2013., nakon neuspjelog konstituiranja vukovarskoga Gradskog vijeća, u nakani da SDP-u osigura većinu, HDZ-ovoj vijećnici Mariji Budimir ponudio mjesto člana Nadzornog odbora "Borova" te dužnost predsjednice gradskog povjerenstva za europske integracije uz naknadu kako bi postala vijećnica SDP-a u Gradskome vijeću. Ona je snimila sporni razgovor sa Sabom te dala iskaz Uskoku.

Na teret mu se stavljalo i da je HDZ-ovu vijećniku Radivoju Đuriću ponudio za suprugu posao glavne sestre u vukovarskoj bolnici, a za sina mjesto direktora Hrvatskoga radio Vukovara. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook