Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O presudi Sabi

Tomislav Karamarko: 'Presuda je dokaz da pravna država ipak funkcionira'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je u srijedu u Pitomači da je nepravomoćna presuda bivšem vukovarskom gradonačelniku Željku Sabi dokaz da pravna država ipak funkcionira, te da je borbu protiv korupcije davno počeo HDZ.

'Borbu protiv korupcije smo davno počeli mi, da ne kažem moj kabinet dok sam bio ministar ili načelnik policijske uprave. Presuda je dokaz da pravna država ipak funkcionira, međutim sam slučaj ne bih komentirao, još nije pravomoćna presuda', rekao je Karamarko u Pitomači gdje je nazočio svečanoj sjednici Skupštine Virovitičko-podravske županije koja se održala u povodu Dana Županije.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Slika nije dostupna Nepravomoćno: Kriv je Sabo dobio jednu godinu i 4 mjeseca zatvora, USKOK nije iznenađen

Ocijenio je da SDP o sebi žele stvoriti sliku da su pošteni, ali da nakon slučaja Merzel i Sabo, ta slika pada u vodu.

Marija Budimir: Presuda Željku Sabi dobra je poruka u daljnjoj borbi protiv korupcije

Komentirajući izjavu potpredsjednika SDP- a Zlatka Komadine da korupciju treba osuditi, a Željka Sabu spasiti, Karamarko je ocijenio da je to krilatica iz komunističkog doba.

'Osudimo pojave, ali drugove spasimo, ako se gospodin Komadina šalio to je vrlo uspješna šala, ako se nije šalio onda je to doista tragično. SDP-ov stav da i nakon prvostupanjske presude stoje iza Sabe je tragičan i tragikomaičan, ali to je lažna hrvatska socjaldemokracija koja iza tog naziva krije puno truleži, puno nemorala', ocijenio je Karamarko.

Vlada RH je neprecizna, netočna, šlampava i bez ideja, pa nije ništa čudno što su u industrijsku strategiju zaboravili uvrstiti drvnu i prehrambeno-prerađivačku industriju, rekao je Karamarko odgovarajući na novinarska pitanja.

Sabo dobio jednu godinu i 4 mjeseca zatvora, USKOK nije iznenađen

Komentirao je i pad konkurentnosti Hrvatske za koju je također, po njemu, kriva politike Vlade.

'Dvije i pol godine pričamo što će se događati i to se događa i uvijek se nešto čudimo kako nam pada BDP, izvoz, kako gubimo radna mjesta, kako nam pada konkurentnost, pa što se čudimo, to je ta Vlada koja nema program, nema projekte, investicije, vizije, ni osjećaja, ni ljubavi za ovu zemlju'. rekao je.

Nije želio komentirati moguću kandidaturu Milana Kujundžića za predsjednika RH naglašavajući da će HDZ-ov kandidatkinja pobijediti, pa mu je sasvim svejedno tko će joj biti protivnik. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene