Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrđeno rješenje Varaždinskog suda

Smiljana Srnec ostaje iza rešetaka, Vrhovni sud odbio žalbu na produljenje istražnog zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud odbio je žalbu Smiljane Srnec, optužene da je prije 20 godina ubila sestru, a tijelo sakrila u zamrzivač, protiv rješenja Županijskog suda u Varaždinu o produljenju istražnog zatvora.

''Vrhovni sud Republike Hrvatske rješenjem od 25. listopada 2019. odbio je žalbu optužene S. S. protiv rješenja Županijskog suda u Varaždinu o produljenju istražnog zatvora. Time je postalo pravomoćno rješenje prvostupanjskog suda kojim je optuženici, u tijeku postupka nakon podignute optužnice zbog kaznenog djela ubojstva iz članka 110. Kaznenog zakona, produljen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela'', stoji na stranicama suda.

Podsjetimo, Smiljani Srnec, rođenoj 1974., sudi se za ubojstvo sestre Jasmine Dominić, rođene 1977. U optužnici se navodi da je tijekom ljeta 2000. Srnec u obiteljskoj kući u Palovcu zadala sestri najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela višestruke prijelome kostiju u području glave od kojih je preminula te da je tijelo potom sakrila u zamrzivač.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vještaci na suđenju "Smiljana ima narcisoidne crte ličnosti i ne pokazuje osjećaj kajanja. U vrijeme zločina bila je ubrojiva"

Jasminin nestanak prijavljen je 2005. godine, a međimurska policija 16. veljače ove godine zaprimila je dojavu iz Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije da je u Palovcu, u Novoj ulici, u kući pronađen leš tada nepoznate osobe. Istoga dana u večernjim satima uhićena je Jasminina sestra Smiljana Srnec, koja je otad u istražnom zatvoru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene