Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izlazak uz jamčevinu

Vrhovni sud odbio žalbe, Sanader ide na slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud odlučio je o žalbi odvjetničkog tima Ive Sanadera i USKOK-a.

Dražen Tripalo, glasnogovornik Vrhovnog suda, potvrdio je da je odluka donesena i da su žalbe USKOK-a na puštanje iz istražnog zatvora uz jamčevinu, ali i žalba obrane, odbijene. Sanader bi kroz nekoliko dana definitivno trebao izaći na slobodu, odnosno nakon što se sudovi uknjiže na založene nekretnine.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković Društvene mreže se užarile Hrvati o odluci koja je snažno odjeknula: "To se trebalo riješiti prije izbora. Sad je kasno" Miroslav Šeparović, Zoran Milanović IZ MINUTE U MINUTU Šeparović: "U ožujku sam rekao da Milanović može biti mandatar, ali..."; Ustavna stručnjakinja: "Milanović će napraviti žrtvu od sebe"

'O sadržaju odluke još ne možemo govoriti, znat ćemo o čemu se radi kada ona bude proslijeđena na Županijski sud. To će se dogoditi danas tijekom dana, ili najkasnije sutra ujutro', rekao je prethodno glasnogovornik Tripalo.

Sanaderovi odvjetnici rekli su nam da još nisu upoznati s odlukom. 'Ne znamo ni mi odluku. Znamo samo da je donesena i nadamo se da će ubrzo uslijediti puštanje na slobodu jer se nadamo da je pozitivna', kazala je Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković.

Sloković očekuje kako će Vrhovni sud poštovati odluku Ustavnog suda te da će Sanader već danas ili najkasnije sutra biti na slobodi.

Podsjetimo, Županijski je sud  Vrhovnom sudu proslijedio žalbe Sanaderovih odvjetnika i Uskoka na odluku Optužnog vijeća da ga se uz jamčevinu pusti na slobodu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene