Andrej Plenković i Milan Bandić
Andrej Plenković i Milan Bandić Foto: Dalibor Urukalovic/Pixsell

Darko Horvat, potpredsjednik HDZ-a i ministar gospodarstva, iznenadio je izjavom da je "možda došlo vrijeme da Milana Bandića na mjestu gradonačelnika Zagreba zamijeni netko mlađi.


Milan Bandić koalicijski je partner HDZ-u i tijekom predsjedničke kampanje otvoreno je dao potporu HDZ-ovoj kandidatkinji Kolindi Grabar-Kitarović. No, već dan nakon izbornog poraza vrh HDZ-a svog se dojučerašnjeg saveznika odrekao. 

Vezani članci Tomislav Tomašević - 4 Tomašević izabran za gradonačelnika Zagreba: Pogledajte rezultat u odnosu na zlatno doba Milana Bandića Ministar Darko Horvat (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Horvat: U politici se ništa ne rješava ultimatumima

Darko Horvat, potpredsjednik HDZ-a i ministar gospodarstva, komentirao je za N1 tezu da je upravo povezanost Grabar-Kitarović s Bandićem jedan od razloga njezinog poraza. 

"Možda je došlo vrijeme kada gospodina Milana Bandića ovdje u Zagrebu netko mlađi ili netko s drugačijim promišljanjem o razvoju grada Zagreba treba zamijeniti u nadolazećem mandatu. To ćemo vidjeti. To će odlučiti građani grada Zagreba", rekao je Horvat.

Bandić je ranije, na prijemu Srpskog narodnog vijeća, novinarima rekao da on još nije imao loš rezultat. "Ja nikad nisam podbacio u Zagrebu. Najpametniji nauče iz grešaka drugih, manje pametni iz svojih grešaka. Izbori su gotovi, treba čestitati pobjedniku", rekao je Bandić.