Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnjivo zapošljavanje

Vrgorac: Inspekcija u HAC-u provjerava tko je dobio posao na naplatnim kućicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U HAC-u je potvrđeno da je Državni inspektorat jutros pregledavao dokumentaciju vezanu za sumnjivo zapošljavanje na naplatnim kućicama u Vrgorcu.

Žalili su se brojni branitelji koji po Zakonu imaju prvenstvo zapošljavanja, a smatraju da se zapošljavalo preko veze i bez poštivanja zakonskih kriterija. I premijerka je pozvala da se ovaj slučaj istraži. Deset radnih mjesta otvaralo se na naplatnim kućicama Vrgorac, a prijavila su se 342 kandidata. Nakon objave deset imena izabranih mnogi su postali ogorčeni.

Pročitajte i ovo Kako napisati motivacijsko pismo, ilustracija ovo morate znati Kako napisati motivacijsko pismo? Jednu stvar nikako ne smijete napraviti McDonald's Nude više poslova McDonald’s traži desetke radnika diljem Hrvatske: Objavili iznose plaća i nagrada

'Noćima ne spavam, imam noćne more', kaže branitelj Matko Čuže.  Zbog nezadovoljstva oko naplatnih kućica Vrgorac uzbunili su se branitelji i premijerka je naložila da se sve istraži. Danas su se ljudi iz uprave HAC -a vraćali sa godišnjeg odmora kako bi na sastanku odlučili što dalje. Razočaran natječajem je i Matko iz Metkovića koji je čuo da je bio prvi na listi a uopće nije primljen. Branitelj je i bio je ranjen na južnom bojištu i nezaposlen je. Nikada nije tražio vojnu mirovinu, a prvi put tražio je državni posao.

No, predsjednik Uprave HAC-a Stjepko Boban koji se zbog vruće situacije oglasio s godišnjeg iz Makarske tvrdio kako je deset kandidata izabrano po zakonu. 'Od tih pet ženskih osoba, tri od njih su supruge ratnih vojnih invalida koji primaju socijalnu pomoć. Od pet muških osoba tri su hrvatska branitelja', poručuje Boban. No, kandidati ističu da je nakon testiranja postojala prva lista najboljih koja je odbačena a internim odabirom odabrani su podobni.HAC to negira. Brojni odbijeni kandidati očekuju da se sve istraži pa je državni inspektorat jutros pregledavao dokumentaciju u HAC- u.

Iako u HAC- u kažu kako su dali posao sirotinji, priča se kako među odabranima ima poprilično imućnih pa i onih koji uopće ne žive u Vrgorcu već se samo prijavljuju tamo. Neki Vrgorčani misle da je ipak dobro što je 7 od 10 kandidata iz Vrgorca. Čeka se izvještaj inspektorata. Kao da svaki izlaz na autocesti ima svoju aferu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene