I u nedjelju će nas pratiti sunčano, ugodno proljetno vrijeme, ali promjena već stiže.

Galerija


U mnogim krajevima temperatura je u subotu bila oko 20 stupnjeva, što možda jest primjerenije početku svibnja nego još uvijek ožujku, no malo će tko imati nešto protiv. U 14 sati u Kninu je izmjereno čak 24 stupnja. Slično vrijeme očekuje nas i u nedjelju. Dobro je iskoristite, naime već u ponedjeljak stiže promjena vremena uz koju će osjetno zahladnjeti.

Vezani članci Sunce u Zagrebu Što nas čeka idućih dana? Južina će konačno prestati, ali srijeda donosi novu promjenu Bura, ilustracija Ako ste mislili da je u utorak puhalo, pričekajte srijedu: Na kopnu olujan sjeverac, na Jadranu orkanska bura

U nedjelju će vrijeme biti vrlo slično subotnjem, pretežno sunčano. Ujutro će u kopnenom dijelu biti još uvijek i ne jako toplo, a temperatura će iznositi do pet stupnjeva.

Na Jadranu između osam i 13. Vjetar će biti uglavnom slab, uz obalu se mjestimice može očekivati još malo bure. Uglavnom slaba i umjerena, podno Velebita tek ponegdje možda i jaka.

Nastavak dana donosi većinom sunčano, gotovo potpuno vedro vrijeme bez vjetra. Bit će iznadprosječno toplo uz temperaturu od 20 do 23 stupnja.

Isto vrijeme bit će i u Slavoniji i Baranji, većinom sunčano i dalje dosta toplo. Temperatura će biti između 19 i 22 stupnja.

Sunčano će biti i u gorskoj Hrvatskoj te na sjevernom Jadranu. Podno Velebita očekuje se još nešto bure, a zatim će puhati zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura bit će od 19 do 22 stupnja, ali i u gorju samo malo niža. Isto prilično ugodno.

Dalmaciju također očekuje sunčan i vrlo topao dan. Za jutro je predviđeno možda malo bure, a danju će većinom puhati zapadnjak i sjeverozapadnjak. Predviđena je temperatura do 23.

U ponedjeljak će se sa sjevera jače naoblačiti pa će do kraja dana mjestimice već biti i kiše, osobito u noći na utorak. Osjetno će zahladnjeti pa je u utorak u gorju pri tom mjestimice moguće i malo snijega. Postupan prestanak oborina očekuje se tijekom utorka nakon čega će se djelomice i razvedriti. No, uz sjeverac i sjeveroistočnjak, temperatura će pasti i ispod 10 stupnjeva.

U ponedjeljak i na Jadran stižu kišni oblaci, prvo na sjeverni dio gdje će i kiše ponegdje biti navečer te u noći na utorak. Na jugu uglavnom u utorak prijepodne. Zapuhat će i jugo, a u utorak bura koja će sve više jačati pa će prema sredini tjedna biti jaka s olujnim i orkanskim udarima. Na moru će u idućih nekoliko dana s burom i osjetno zahladnjeti.

Dakle, još se u nedjelju očekuje iznadprosječno toplo, a s hladnijim zrakom u novom tjednu ipak dosta svježije.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr