Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čuvajte se sunca!

Vrućine ne popuštaju, osvježenje moguće tek za vikend

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrućine ne popuštaju! U većini dijelova Hrvatske temperatura je iznad 30 stupnjeva zbog čega puno posla imaju imaju i djelatnici hitne pomoći.

Zbog vrlo visokih temperatura hitna pomoć ima dosta posla. Upozoravaju građane da ne izlaze van ako baš ne moraju te da obavezno piju i uz sebe imaju vodu.

Pročitajte i ovo Piknik, ilustracija Prvi maj Planirate druženje u prirodi za Praznik rada? Vrijeme bi vas moglo iznenaditi Kiša u Splitu, ilustracija Vremenska prognoza Polako pripremajte kišobrane: Meterolog otkriva kakvo nas vrijeme čeka na početku novog tjedna

Također naglašavaju da je sunce vrlo jako pa je potrebno dobro se zaštititi. Tako se preporučuje nositi laganu odjeću, šešir, sunčane naočale i obavezno se namazati kremom koja sadrži odgovarajući zaštitni faktor.

Ravnateljica Zavoda za hitnu pomoć grada Zagreba Slobodanka Keleuva kaže kako je oko trećine intervencija povezano s visokim temperaturama.

>> Svjedočili smo najtoplijem 17. lipnju otkako se mjere temperature

Vrijeme u kontinentalnom dijelu zemlje će i u nastavku tjedna biti pretežno sunčano i vruće, osobito u četvrtak i petak. Prema kraju tjedna bit će nestabilnije uz nešto nižu temperaturu, a ponegdje se očekuje i osvježenje u vidu pljuskova.

Na moru također i dalje sunčano i vruće. Najčešće će puhati slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Temperatura i tamo ostaje preko 30 stupnjeva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene