Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekordne temperature

Svjedočili smo najtoplijem 17. lipnju otkako se mjere temperature

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Toplotni udar koji je zabilježen u ponedjeljak, nije bio samo još jedan u nizu vrućih dana koji dolaze, već je bio i najtopliji 17. lipnja u Zagrebu u posljednje 132 godine. . Izmjeren je temperaturni maksimum od 33,8 stupnjeva.

Meteorološka postaja Zagreb-Grič jučer je izmjerila temperaturni maksimum od 33,8 stupnjeva Celzija, što je najviša dnevna maksimalna temperatura zraka, na 17. lipnja još od 1881. godine, otkako se mjere temperature zraka na Griču, doznajemo u DHMZ-u.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nadprosječno toplo Red sunca, red kiše: Prognostičar Dnevnika Nove TV otkriva kakav će biti nadolazeći vikend Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena

>> UV indeks u cijeloj zemlji VRLO VISOK, primjereno se zaštitite!

Prijašnji rekord iznosio je 32,6 stupnjeva i izmjeren je još daleke 1927. godine, a slijedi ga prošlogodišnji 17. lipnja s 32,4 stupnjeva Celzija. Prosječna temperatura za 17. lipnja inače iznosi znatno ugodnijih 24,6 stupnjeva.

No nije to jedini temperaturni rekord na meteorološkim postajama u Hrvatskoj. U postaji Zagreb Maksimir noćas je isto tako izmjeren temperaturni rekord, doznajemo iz DHMZ-a.

I na Zavižanu je drugu godinu zaredom izmjereno čak 23,3 stupnja Celzija, što je rekord te postaje. Prosječna temperatura za 17. lipnja na Zavižanu je 14,1 stupanj Celzija.

Zanimljiv je i podatak kako je najtopliji dan u lipnju ikad izmjeren iznosio 27 stupnjeva, a ta je temperatura izmjerena 28. lipnja 1935. godine.

Do kraja tjedna nas i dalje očekuje vruće i sparno vrijeme s temperaturama iznad 30 stupnjeva sve do petka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene