Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dolazi do promjene vremena

Vrijeme u dijelu zemlje sunčano i toplo, ponegdje su mogući pljuskovi

Vrijeme je i dalje iznadprosječno toplo za studeni, a uz obalu je moguć i odlazak na kupanje. Ipak vremenska prognoza pokazuje kako ovaj tjedan ipak dolazi do nekih promjena. Više donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Magla ujutro ponegdje u unutrašnjosti, poglavito na istoku. Maglovito i na mjestima sjevernog Jadrana. U skladu s tim, bez vjetra. U Dalmaciji, većinom djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Jutarnja temperatura, na kopnu od 5 do 10, a na moru od 12 do 17 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Vremenska prognoza Pred nama je nestabilno vrijeme i puno kiše: Više detalja donosi meteorolog Darijo Brzoja

Poslijepodne, a osobito navečer, u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima uz promjenjivu naoblaku na kopnu može pasti i malo kiše. Naime sjevernije od nas premještat će se jedan frontalni sustav koji bi nas mogao okrznuti. Temperatura i dalje visoka za doba godine, od 17 do 20 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji magla će se dulje zadržati, potom dijelom vedro, povremeno uz povećanu naoblaku. Malo kiše navečer, tek mjestimice u zapadnoj Slavoniji. Temperatura, slično kao i drugdje na kopnu, uglavnom između 16 i 21 stupanj.

U gorskom području zemlje i na sjevernom Jadranu poslijepodne i navečer također malo kiše, premda će veći dio dana biti djelomice sunčano, uz izmjenu sunčanijih i oblačnih razdoblja. I ovdje bez vjetra, uz najvišu dnevnu temperaturu većinom 20 do 23, 24 stupnja.

Djelomice sunčano u Dalmaciji gdje će se i dalje zadržati iznadprosječno toplo. Zapuhat će umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura će biti uglavnom od 23 do 26 stupnjeva. Ni malo studeno. Čak ni more, čija je temperatura i dalje 20 ili 21 stupanj na većini mjernih mjesta.

Nastavak tjedna nosi nam umjereniju toplinu, ali i promjenjivije vrijeme nego do sad. Bit će i sunčanih razdoblja i kiše. U unutrašnjosti kiša prvo u četvrtak ujutro u zapadnim predjelima, zatim mala pauza, onda ponovno od petka poslijepodne pa sve do nedjelje. Pri tom ponegdje može biti i obilnije oborine. U petak će zapuhat vjetar s juga, a u subotu već okrenuti na sjeverac i sjeveroistočnjak s kojim će za vikend na kopnu zahladnjeti.

Na Jadranu u četvrtak kiša tek krajem dana ponegdje na sjevernom dijelu, u Istri, potom u petak i subotu posvuda na moru pri čemu uz grmljavinu oborina i ovdje može biti obilnija. U četvrtak krajem dana na Jadranu će zapuhati jako, potom i olujno jugo koje će puhati i u petak, a slabjet će u subotu te na sjevernom dijelu okrenuti na buru.

Postupno smirivanje vremena slijedi nam u nedjelju iza koje nas u slijedećem tjednu vrlo vjerojatno čekaju nove magle, uz stabilnije vrijeme. Za razliku od prethodnog razdoblja, iza ove promjene za vikend, ipak bi trebalo biti svježije. No ne previše.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene