Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ne spremajte lopate

Pripremite se za nove oborine: Stigla promjena vremena i novi snijeg, evo gdje će ga najviše pasti

Vremenska prognoza (Foto: Dnevnik.hr)
Vremenska prognoza (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Vremenska prognoza (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Pred nama je promjena vremena, tijekom ponedjeljka će se naoblačiti, stižu nove oborine kojih će do večeri biti u većem dijelu zemlje. Razlog je u cikloni koja će se idućih sati formirati na Italijom, a ovaj sustav imat će prevladavajući utjecaj na vrijeme kad nas i idućih nekoliko dana.

U ponedjeljak ujutro u kopnenom dijelu prvo magla, na Jadranu će biti djelomice sunčano, no na sjevernom dijelu kao i u zapadnoj unutašnjosti vrlo brzo će se i naoblačiti. Oblačni sustav će se kasnije tijekom dana proširiti na cijelu zemlju.

Pročitajte i ovo Ilustracija vremenska prognoza "Stiže pravi ugriz zime": DHMZ najavio veliko zahladnjenje, prve značajne promjene već od petka Ilustracija Zimsko vrijeme Stiže novi snijeg: Izdana upozorenja za dio Hrvatske

Već prijepodne u Gorskoj Hrvatskoj može biti snijega i susnježice, a na sjevernom Jadranu kiše.

Na moru će zapuhati jugo, sjevernije će biti nešto bure, u početku umjerene, a kasnije će se i pojačati.

Temperatura će biti od -8 do -3 stupnja u unutrašnjosti, dakle vrlo hladno. Na Jadranu između 1 i 6, na moru slično kao danas.

Središnja Hrvatska

Negdje od sredine dana susnježica i snijeg postupno i u središnjim krajevima. U početku snijeg, no lako je moguće da poslijepodne to ipak bude većim dijelom čak i kiša, i to uglavnom od Zagreba pa prema istoku.

Snijeg ponovno navečer i u utorak. Temperatura će biti između 0 i 4 stupnja.

Slavonija

Naoblačenje potom stiže i u Slavoniju. U zapadnoj Slavoniji navečer i kiša i snijeg, u noći će se proširiti na cijelu regiju. Ovdje će u ponedjeljak biti manje hladno nego na zapadu, najviša dnevna temperatura očekuje se oko 5, pa čak i do 7 stupnjeva.

Sjeverni Jadran

U Gorskom kotaru snijeg i susnježica, a poslijepodne će oborina biti i u Lici: putujete li, svakako se neposredno prije puta informirajte o stanju na cestama.

Na sjevernom Jadranu kiša, u unutrašnjosti Istre snijeg i susnježica. Poslijepodne će puhati i jaka bura. Temperatura će biti između 6 i 10 stupnjeva, a u gorju dosta hladnije, i u ponedjeljak oko nule.

Dalmacija

U Dalmaciji će prijepodne još i biti nešto sunca, zapuhat će jugo, a zatim će se i ovdje naoblačiti i počet će kiša koja će se do kraja dana onda proširiti sve do juga. Temperatura, većinom desetak, najviše 12 stupnjeva.

Tri dana - kopno

I u utorak i u srijedu mjestimice će u unutrašnjosti padati snijeg, s tim da će ga više biti u utorak, dok će u srijedu postupno prestajati.

U gorju, sve skupa dvadesetak centimetara, ponegdje i više, u nizinama 5 do 10, no kako će u početku biti susnježice i kiše, opet smo tu negdje na granici. U četvrtak slijedi razvedravanje i kao posljedica vrlo hladno jutro.

Tri dana - more

Na Jadranu će kiša u utorak uz grmljavinu mjestimice biti izraženija i obilnija. Potom će se i ovdje razvedravati pa će od sredine tjedna uz buru na moru biti i više sunca, ali će biti i hladno.

Pripremite se na nove oborine. Prijepodne već na zapadu, a do kraja dana snijeg i kiša padat će u većem dijelu zemlje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene