Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oborine

Stižu snijeg i ledena kiša, saznajte u kojim će dijelovima Hrvatske vrijeme biti najopasnije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prognoza najavljuje zimu u pravom duhu. Hladno i vjetrovito s oborinama.

Temperatura se u kopnenim krajevima drži malo iznad nule. Od utorka postoje veće šanse za oborine na granici kiše i snijega. Pahulja u ponedjeljak ujutro i u Slavoniji, a tijekom dana i u gorju, gdje se očekuje i stvaranje tanjeg snježnog pokrivača.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Nakon oblaka i kiše doista stiže sunce? Moglo bi biti svega, ali oko jednoga se barem ne treba brinuti Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Provjerite kakvo vrijeme nas očekuje za vikend u prognozi Darija Brzoje

U kopnenom dijelu zemlje prevladavat će oblačno, u noći i u ponedjeljak ujutro povremeno uz slabe oborine. Uglavnom na granici kiše i snijega, a pahulja će više biti u Slavoniji i Gorskom kotaru. Na Jadranu barem djelomice. U Dalmaciji ujutro pretežno sunčano, osim na krajnjem jugu, gdje uz više oblaka postoji mogućnost i za malo kiše. Tu će zapuhati jugo, dok će na većini Jadrana ipak još uvijek puhati umjerena i jaka bura. Temperatura na kopnu oko nule, a na moru većinom između 5 i 10 stupnjeva.

I poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj može biti slabih oborina. Bit će i malo sjeveroistočnog vjetra. Malo hladnije uz temperaturu od najviše 3 do 4 stupnja.

I u Slavoniji i Baranji poslijepodne će se zadržati oblačno, premda će oborine ovdje ipak biti češće u prvom dijelu dana. Isto hladno, maksimalno 3 stupnja.

U Gorskom kotaru u ponedjeljak se očekuje stvaranje tanjeg snježnog pokrivača. U Lici pak slabije oborine. Na sjevernom Jadranu i dalje vjetrovito uz umjerenu i jaku buru. Poslijepodne će biti promjenjivije, uz više oblaka, a navečer će već na mjestima početi i kiša. Najviša dnevna temperatura bit će između 9 i 12 stupnjeva. U gorju najviše 3 stupnja.

I u Dalmaciji poslijepodne oblačnije, a prema kraju dana bit će sve više mogućnosti i za kišu. Na sjevernom dijelu puhat će bura, na južnom jugo, navečer u jačanju. Temperatura će se kretati između 9 i 14 stupnjeva.

U utorak će prevladavati oblačno, i dalje uz oborine na granici kiše i snijega. Najviše u gorju, gdje će biti mogućnosti i za ledenu kišu. Od srijede malo toplije, kiša sve slabija i sve rjeđa, pa će se u četvrtak djelomično razvedravati.

Na Jadranu u početku oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a kiša bi ponajprije u Dalmaciji pritom mogla biti i obilnija. Na sjevernom Jadranu puhat će bura, na južnom jugo, a sve skupa slabjet će u srijedu i okrenuti na sjeverozapadnjak. Kiše potom sve manje, u četvrtak zatim očekujemo više sunca. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene