Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Najgore nam tek dolazi: Pripremite kišobrane jer nas grmljavinsko nevrijeme čeka i ovaj tjedan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ušli smo u razdoblje nestabilnog vremena koje će nas pratiti sve do sredine idućeg tjedna. Promjena nam je došla sa zapada pa je zbog toga gmljavinsko nevrijeme prvo stiglo na zapad Hrvatske. Kiša i grmljavinsko nevrijeme praćeno jakim vjetrom s nama će biti i tijekom ovog tjedna.

Tijekom jutra će u ponedjeljak vrijeme biti uglavnom sunčano, ali nešto više oblaka očekujemo u sjevernijim predjelima, dok na kopnu može biti i magle. Puhat će slab do umjeren vjetar, a jutarnja temperatura na kopnu će iznositi od 14 do 19, uz obalu između 19 i 25 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena

Od sredine dana u središnjoj Hrvatskoj bit će povremene kiše, pljuskova i grmljavine. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, povremeno i jak vjetar. Temperatura će biti dosta niža od nedjeljne: uglavnom će iznositi oko 25 stupnjeva.

U Slavoniji će veći dio dana prevladavati sunčano vrijeme, a tek će kasno poslijepodne i navečer biti pljuskova, i to prvo na zapadu, a zatim i drugdje. Dnevna temperatura iznosit će od 25 do 27 stupnjeva.

Nestabilno će biti i u gorju, gdje oborina lokalno može biti i obilnija. Na sjevernom Jadranu većinom će biti sunčano, ali i ondje krajem dana može biti pokojeg pljuska. Temperatura će u gorju biti od 22 do 27, a na moru i do 31 stupnja.

U Dalmaciji će se u ponedjeljak zadržati sunčano vrijeme. Puhat će jugozapadnjak ili sjeverozapadnjak, a temperatura će iznositi do 31 stupnja.

U nedjelju je temperatura mora iznosila između 24 i 28 stupnjeva. UV indeks na zapadu će u ponedjeljak biti umjeren ili visok, a drugdje vrlo visok.

Još će uglavnom u utorak u kopnenoj Hrvatskoj biti kiše i pljuskova s grmljavinom, a lokalno i obilnijim oborinama. Od srijede će vrijeme biti stabilnije i sunčanije, a iza ove promjene ostat će nam osjetno niže temperature.

Na moru će utorak i srijeda biti nestabilne s pljuskovima i neverama, kojih će ponajprije biti u srijedu, kada se očekuje najobilnija kiša. Zapuhat će umjerena i jaka bura, koja će oslabjeti u četvrtak, kada će duž obale biti i sunčanije. Osjetno svježije idući tjedan bit će i na moru.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene