Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vremenska prognoza

Iskoristite vikend: Meteorolog otkriva koliko ćemo uživati u suncu i kada stiže promjena vremena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrijeme će biti bez veće promjene do ponedjeljka, kada će zahladnjeti. Vremensku prognozu donosi meteorolog Darijo Brzoja.

Ulaskom u posljednju dekadu studenog polako se približavamo i prvom zimskom mjesecu u sezoni. Samo deset dana dijeli nas od prosinca, a nakon ovog vikenda koji nam slijedi, i vrijeme će početkom sljedećeg tjedna biti barem malo primjerenije dobu godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

Za sad je još uvijek relativno toplo, osobito na moru, a uz pretežito osunčano nebo, ugodno će se posvuda zadržati i tijekom vikenda.

U polju smo visokog tlaka, i dalje pod utjecajem ove prostrane anticiklone i u takvoj situaciji nas očekuje stabilno i suho, te većinom sunčano vrijeme. Početkom slijedećeg tjedna u jugozapadnoj struji će nam pritjecati vlažan i nestabilan zrak, pa će se i vremenska situacija promijeniti.

No prije tog, lijepi dani vikenda. U noći i ujutro u kopnenom dijelu mjestimice magla, a ovoj mirnoj i stabilnoj atmosferi može je biti i uz zapadnu obalu Istre. Inače će u subotu prevladavati sunčano u većini krajeva. Vjetar uglavnom slab, na krajnjem istoku i na Jadranu do umjeren sjeverozapadni. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -2 do 3, a na Jadranu od 8 do 12 stupnjeva.

Poslijepodne pretežno sunčano, a navečer će ponovno mjestimice biti magle. Temperatura oko 12 stupnjeva.

Slično i u Slavoniji i Baranji. Danju dosta sunca, tek ponegdje uz umjeren sjeverozapadni vjetar, dok se najviša dnevna temperatura očekuje između 11 i 14 stupnjeva.

I u gorskoj Hrvatskoj će većinom prevladavati sunčano. Vrijeme će i biometeorološki biti vrlo povoljno, potičući dobro raspoloženje i elan. Ovakve dane svakako treba iskoristiti za neku fizičku aktivnost: planinarenje, možda šetnju prirodom ili uz more. A i na moru će prevladavati sunčano i bit će toplije nego u gorju, očekivano. U gorskoj Hrvatskoj sutra oko 12, a na Jadranu, ponegdje i 18 stupnjeva.

I u Dalmaciji će prevladavati sunčano i ugodno toplo. Puhat će tek slab do umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura će biti većinom između 16 i 19 stupnjeva.

I u nedjelju stabilno. U kopnenim krajevima ujutro s maglom, potom djelomice sunčano i ne hladno. U ponedjeljak stiže promjena vremena, očekuje nas oblačno i kišovito, uz sjeverac s kojim će postupno zahladnjeti. Pri tom u gorju s ponedjeljka na utorak može biti i susnježice i snijega.

Na Jadranu također u nedjelju još veći dio dana djelomice ili pretežno sunčano, a navečer te osobito u ponedjeljak i utorak, nestabilnije, promjenjivo uz kišu i pljuskove ponegdje praćene grmljavinom. Zapuhat će umjereno jugo, a krajem ponedjeljka na sjevernom dijelu bura koja će se u utorak proširiti i na srednji Jadran. S kišom i burom i na moru početkom tjedna svježije.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene