Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Kakvo nas vrijeme čeka idućih dana? Meteorolog otkriva gdje bi moglo biti nevremena

I u utorak nas čeka sunčan dan, kiša stiže u noći na srijedu. Više doznajte u vremenskoj prognozi meteorologa Dnevnika Nove TV Nikole Vikića-Topića.

Noć s ponedjeljka na utorak će za promjenu biti mirna, ne očekuje se grmljavina niti nevrijeme. Utorak će početi ugodno, posvuda sunčano uz malo oblaka. Najniža temperatura na kopnu oko 16, a na obali malo iznad 20, sa slabom do umjerenom burom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Na prijelazu prema ljetu: Stiže ljepše vrijeme, ali do kada će potrajati? Ilustracija pogoršanje vremena Stiže velika promjena vremena: Izdana su upozorenja, moguća tuča

Poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj i dalje sunčano, ali uz više oblaka nego ujutro. Iako temperatura neće biti jako visoka, oko 27, bit će sparno i sve nestabilnije, pa raste mogućnost za pljuskove i grmljavinu, osobito navečer, iza 21 sat. Lokalno je moguće i nevrijeme, ponajprije uz slovensku i mađarsku granicu.

U Slavoniji sunčano i vruće, temperatura oko 28. Lokalno su mogući pljuskovi, osobito u Srijemu te oko Požege. Kasno navečer i u noći na srijedu naoblačenje uz češće i jače pljuskove, lokalno i nevrijeme koje je vjerojatnije duž Podravine i Posavine.

Na sjevernom Jadranu u početku sunčano i vruće, oko 29 stupnjeva, sa slabim jugozapadnim vjetrom. Onda sve oblačnije pa će kasno poslijepodne lokalno biti pljuskova, ponajprije u unutrašnjosti te na zapadu Istre. U gorju će popodnevnih pljuskova biti i nešto ranije. Kasno navečer posvuda naoblačenje i veća vjerojatnost za pljuskove, na moru i nevrijeme.

U Dalmaciji tijekom cijeloga dana sunčano i vruće, i dalje oko 30 stupnjeva, uz malo oblaka i slab do umjeren maestral.

Temperatura mora još je malo viša nego prošli tjedan, od 22 do 25 - sasvim ugodno za kupanje, a opet dovoljno za osvježenje. No, i dalje treba paziti na jako Sunčevo zračenje. I u utorak će UV indeks biti visok i vrlo visok što znači da djeca mogu dobiti opekline za manje od 10 minuta.

Od srijede na kopnu dosta promjenjivo i nestabilno, uz sunčana razdoblja, ali svaki dan i prolazne pljuskove. Pritom je lokalno moguće i nevrijeme, najvjerojatnije u noći s utorka na srijedu. Puhat će slab do umjeren sjeverac i bit će ugodnije nego posljednjih dana, od 22 do 25 stupnjeva.

Pljuskova neće biti pošteđena niti obala. Kiša naravno neće padati po cijele dane, riječ je o prolaznim pljuskovima. Najveća vjerojatnost za njih je u četvrtak. Puhat će bura, u petak umjerena do jaka. Temperatura malo niža nego posljednjih dana, oko 27.

Dakle, kao što su dugoročnije prognoze ukazivale, ovaj će tjedan biti nestabilniji i svježiji, češće uz pljuskove, dok se u trećem tjednu lipnja vraća vrućina. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene