Obavijesti Video Pretražite Navigacija
jutra maglovita

Suncu unatoč, temperature neće biti pretjerano visoke: Meteorolog otkrio kad nam opet stiže toplo vrijeme

Idućih dana bit će sve više sunca. Provjerite kakvo nas vrijeme očekuje u nadolazećoj vremenskoj prognozi.

Na kopnu danas pravo jesensko, kišovito i hladno jutro. Na moru od početka i sunčanije i toplije vrijeme. Postupno se razvedrava pa će veći dio tjedna i u unutrašnjosti biti barem djelomice, a često i pretežno sunčano.

Nakon ovog jačeg zahladnjenja, unatoč suncu, idući dani u kopnenim krajevima neće biti osobito topli, a noći i jutra će čak biti i hladna: temperatura će se spuštati ispod deset stupnjeva. Danju pak maksimalno 20. Tek krajem tjedna nešto toplije. A na moru ostaje ugodno.

U polju smo povišenog tlaka, jača greben ove anticiklone. Nije više to ona topla, ljetna sa Sredozemlja, ova zračna masa idućih dana povlačit će hladniji kontinentalni zrak, sa sjevera. Jutra će zato biti maglovita, a dani sunčani i na kopnu ne pretopli.

U utorak ujutro, dakle, u unutrašnjosti mjestimice magla. Potom barem djelomice sunčano. Na moru će biti i pretežno vedro. Puhat će umjerena, lokalno i jaka bura, podno Velebita s pokojim olujnim udarom: u Dalmaciji i sjeverozapadnjak. Na kontinentu u početku i hladno uz temperaturu od 6 do 11, dok će na Jadranu biti većinom između 15 i 20 stupnjeva.

Poslijepodne djelomice sunčano, uz promjenjivu naoblaku, ali uglavnom i suho. Zapuhat će slab, rijetko umjeren vjetar sa sjevera, dok će temperatura biti samo 17 stupnjeva.

Slično, tek možda mrvicu toplije u utorak u istočnim krajevima naše zemlje. Ujutro mjestimice magla, a danju djelomice sunčano uz temperaturu oko 18 stupnjeva, izvijestio je meteorolog Darijo Brzoja u Dnevniku Nove TV.

Dijelom vedro bit će i u gorju, prevladavajuće sunčano na sjevernom Jadranu. Puhat će većinom umjerena, a podno Velebita i jaka bura. Najviša dnevna temperatura, na moru oko 23, a u gorju tek 14 do 17.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prvi put nakon 50 godina Erumpirao vulkan na Kanarskom otočju, lava letjela stotinjak metara u zrak: "Jako sam uplašena. Nismo to očekivali"

Pročitajte i ovo Dan čišćenja prirode - 8 Ne bacajte smeće u prirodu Svjetski ekološki dan obilježila i Hrvatska: Akcijom Boranka počela pošumljavanja požarišta, a ronioci čiste podmorja

U Dalmaciji u utorak također djelomice ili pretežno sunčano. Uz više oblaka, u zaleđu ili na krajnjem jugu sredinom dana i poslijepodne prolazno je moguće malo kiše. Puhat će bura te sjeverozapadni i zapadni vjetar, a temperatura će biti između 23 i 26 stupnjeva.

Temperatura mora je uglavnom 23 ili 24, a u Splitu danas visokih 25.

Idućih dana bit će sve više sunca. Nešto naoblake očekujemo u srijedu, prolazno, kad bi na istoku moglo biti i malo kiše lokalno. Ujutro mjestimice magla. U petak će zapuhati jugozapadnjak s kojim će malo i zatopljeti pa bi temperatura pred vikend i na kopnu ponovno mogla preko 20. No jutra će zato biti prilično hladna uz često tek sedam ili osam stupnjeva.

Na moru će svih dana prevladavati sunčano. U srijedu još jaka bura, potom u četvrtak sjeverozapadnjak, a u petak jugozapadnjak. Temperatura se ovdje neće značajnije mijenjati, zadržat će se ugodno toplo. Iako ujutro isto mrvicu svježije nego proteklih dana.



 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene