Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SPAS U SRIJEDU

Meteorologinja upozorava: Utorak donosi vrućine, u jednoj će regiji temperature ići i do 38 stupnjeva, ali stiže osvježenje, ponegdje i uz jače nevrijeme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U utorak nas opet čeka vruć ili vrlo vruć dan, u kojem će se temperatura, pogotovo u kopnenom dijelu popeti i na 38 stupnjeva. Najveća sparina i temperatura mjerit će se u Slavoniji i Baranji, a samo koji stupanj manje bit će i u ostatku zemlje. Spas će donijeti srijeda, ali uz grmljavinske pljuskove, ponegdje i jače nevrijeme, a kiše će malo pasti i u petak. Vremensku prognozu donosi Ana Bago Tomac.

Polje visokog tlaka zraka slabi i povlači se kako se prema nama sa zapada približava ciklona i hladna fronta koja će izazvati burnu promjenu vremena, ali tek u srijedu. U utorak ujutro će u cijeloj zemlji prevladavati sunčano i već od jutra toplo. U unutrašnjosti ugodnije temperature jedino u gorskom dijelu - 15 ili 16 stupnjeva, a u ostatku unutrašnjosti oko 20 stupnjeva. Na Jadranu umjereno jugo i naravno viša temperatura - bit će 22 do 26 stupnjeva.

Vruće i sunčano bit će u utorak i u središnjoj Hrvatskoj, i to uz nešto više temperature. Ipak, u poslijepodnevnim satima sa zapadne strane pritjecat će i sve više oblaka. Puhat će umjeren jugozapadnjak, temperatura između 33 i 37 stupnjeva, što će biti za čak pet stupnjeva više nego u ponedjeljak.

Sunčano i vrlo vruće bit će u istočnom dijelu zemlje. Najviša temperatura popet će se do čak 38 stupnjeva, a s umjerenim južnim i jugoistočnim vjetrom pritjecat će vruć zrak.

Vruće će biti i u Gorskom kotaru i Lici, između 30 i 33 uz također umjerenu južinu koja će doprinositi sparini i porastu temperature. Na Jadranu će zapuhati umjereno jugo koje će prema večeri pojačati na jako,  kao neka vrsta najave promjene vremena koja će ovdje početi već u noći na srijedu. Pljuskova i grmljavine u noći može biti i u gorskom dijelu.

U Dalmaciji bez promjena - sunčano, vruće ili vrlo vruće, a u utorak će se tome pribrojiti i jugo - koje će pogotovo jako biti u sjevernoj Dalmaciji. Najviša temperatura između 32 i 36 stupnjeva.

More je u ponedjeljak uglavnom bilo 25 ili 26 stupnjeva, a na postaji Dubrovnik izmjereno je i 27.

Kako je utorak opet jedan od najtoplijih dana, UV indeks bit će u cijeloj zemlji vrlo visok pa izbjegavajte boravak na otvorenom, pogotovo sredinom dana.

Stiže nam osvježenje i to opet u obliku grmljavinskih pljuskova, ponegdje u unutrašnjosti moguće je i jače nevrijeme. Kiše će opet biti u petak, a temperature će se sniziti na malo ugodnije. Na Jadranu u noći na srijedu i u srijedu ujutro kiša i pljuskovi, ali samo na sjevernom dijelu. U petak jače naoblačenje i mogućnost za jače nevrijeme postoji na sjevernom i srednjem dijelu Jadrana. I ovdje malo manje vruće.

Dakle - u utorak vrlo vruće, temperature će biti opet kao da smo na vrhuncu toplinskog vala - bit će do 38. U srijedu promjena vremena i pljuskovi, moguće i nevrijeme, i to posvuda osim na jugu zemlje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene