Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kraj nestabilna vremena

Kada nas ponovo očekuje toplije vrijeme? Metorolog otkriva detalje

Meteorolog Darijo Brzoja u vremenskoj prognozi za nadolazeći tjedan najavio prvo mjestimice obilniju oborinu te promjenjivo vrijeme sve do sredine tjedna. Sunčana razdoblja izgledna su u drugome dijelu tjedna.

Vremenska prognoza predviđa premještanje prostranog ciklonalnog polja koje zauzima veliki dio Europe prema istoku, dok će prema Hrvatskoj i dalje pritjecati povremeno vlažan i nestabilan zrak.

U nedjeljnoj noći prolazak hladne fronte ponegdje može donijeti izraženije grmljavinske pljuskove i jaču kišu, a nestabilnosti će na jugu biti i u ponedjeljak prijepodne. Dalje će vrijeme biti mirnije, ali ne i posve stabilno.

U ponedjeljak očekuje nas promjenjivo i pretežno oblačno jutro, u unutrašnjosti mjestimice s kišom, a na Jadranu, uglavnom u Dalmaciji i pljuskovima praćenim grmljavinom. Pritom je uz obalu i u zaleđu moguće i do 80 milimetara kiše lokalno tijekom noći i jutra.

U najvišem gorju u noći s nedjelje na ponedjeljak može biti susnježice i snijega. Najmanje oborine očekuje se na sjevernom Jadranu. U početku će u Dalmaciji još puhati jako i olujno jugo, no slabjet će i okrenuti na jugozapadnjak i potom sjeverozapadnjak.

Jutarnja temperatura bit će većinom od 5 do 10 na kopnu, te između 8 i 14 stupnjeva na jadranskoj obali i otocima.

Pročitajte i ovo Arsen Bauk Kritike i pohvale Bauk nakon izjave europske tužiteljice Kovesi: "Premijera nakon europske šamarčine očekuje šamarčina hrvatskih građana"

Pretežno oblačno i povremeno kišovito u unutrašnjosti će se zadržat će se i poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj. Vjetar će biti slab, a temperatura uglavnom između 10 i 13 stupnjeva.

Vrlo slično i u Slavoniji i Baranji, jedino malo toplije. Puhat će slab do umjeren vjetar s juga, povremeno će i kišiti, a temperatura će biti od 12 na zapadu do 17 stupnjeva na krajnjem istoku regije.

Na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj bit će povoljnije u drugom dijelu ponedjeljka, uglavnom bez oborine i uz sunčana razdoblja. Neće biti posve stabilno, ali u svakom slučaju mirnije nego tijekom noći i jutra. Malo kiše bit će moguće uglavnom u gorju i na širem riječkom području.

Puhat će slab, rijetko umjeren jugozapadnjak, dok će dnevna temperatura biti između 12 i 16 stupnjeva.

I u Dalmaciji će se vrijeme postupno smirivati. Zadržat će se promjenjivo i nestabilno, uz moguć poneki pljusak, no glavnina oborine past će u noći s nedjelje na ponedjeljak i sutra ujutro. Jugo će oslabjeti, a tijekom dana puhat će i jugozapadnjak i prolazno sjeverozapadnjak.

Temperatura će biti oko 15, 16 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Djevojčica uz majku pije sok Saslušana na sudu Užas u Beogradu: Otkriveno što je majka stavljala u sokove maloljetnoj kćeri tijekom njezina liječenja

Što nas očekuje do sredine tjedna?

Promjenljivo i pretežno oblačno vrijeme u kopnenim krajevima će se zadržati i sredinom tjedna. Kiše neće biti mnogo i bit će sve rjeđa, mjestimice u utorak, a rijetko gdje u srijedu.

Od četvrtka sunčana razdoblja, kojih će zapravo više biti u petak. Puhat će slab do umjeren vjetar sa sjevera, a temperatura se neće značajnije mijenjati. Jutra će jedino biti malo hladnija nego ovih dana.

Na Jadranu u utorak promjenjivo oblačno, a bit će moguća i kiša ili poneki pljusak s grmljavinom, poglavito u Dalmaciji. Potom djelomice sunčano te stabilnije, a u četvrtak i pretežno.

Pročitajte i ovo Sandra Benčić, saborska zastupnica Intervju Laure Kovesi Benčić se hitno obratila javnosti zbog EU tužiteljice i Plenkovića: "Nema se on što baviti istragama. Bolje mu je da ne štiti kriminalce"

Puhat će većinom slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, uz obalu i bura. Sa srijede na četvrtak u Dalmaciji nešto jača. Dnevna temperatura se neće značajnije mijenjati, a jutra će kao i u unutrašnjosti idućih dana ipak biti malo svježija.

Iz nedjeljne perspektive sljedeći vikend izgleda dobro, zapravo druga polovica tjedna, uz više sunčanih razdoblja, i ponovno porast temperature, bit će relativno toplo. No prije tog, nažalost još koji dan nestabilnog i oblačnog vremena.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene