Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Darijo Brzoja otkriva kad prestaje kiša, ali najavljuje i hladnu epizodu koja nam stiže

Vremenska prognoza (Foto: Dnevnik.hr)
Vremenska prognoza (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Vremenska prognoza (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Kiša će prestati sredinom utorka, počevši od zapada. Poslijepodne će nestajati i naoblaka. Potom slijedi hladna noć, a onda od srijede opet južina i toplo, promjenjivo vrijeme.

Godinu smo počeli s neobično toplim vremenom. Idućih nekoliko dana zadržat će se promjenjivo vrijeme, većinom će i dalje biti iznadprosječno toplo, uz južinu, premda će to toplo vrijeme u utorak navečer, ali samo nakratko presjeći jedna epizoda s osjetno hladnijim zrakom.

Pročitajte i ovo Stiže promjena vremena Vremenska prognoza Narednih dana očekuje nas pogoršanje vremena, do kada će trajati otkriva meteorolog Vikić-Topić Vrijeme 5. svibnja Vremenska prognoza Početak tjedna donosi žuti meteoalarm za dio Hrvatske: Slijedi nova promjena

Ciklonalni sustav koji nam nosi svu ovu kišu u utorak će već odmicati dalje prema istoku, nakon čega će prolazno ojačati polje povišenog tlaka. Stabilnije vrijeme stiže nam u drugoj polovici dana, a s njim navečer i osjetno niža temperatura.

Kiše će još osobito biti ujutro, kad će u većini krajeva i prevladavati oblačno. U gorju susnježica i snijeg. Na Jadranu može biti pljuskova. Postupno će zapuhati bura, a već od jutra na otvorenom moru sjeverozapadnjak. Temperatura, ovako rano, u kopnenom dijelu većinom od 1 do 4, u gorju oko nule, a duž Jadrana uglavnom između 6 i 10 stupnjeva.

Sredinom dana u središnjoj Hrvatskoj sa zapada postupan prestanak oborina, a poslijepodne i djelomično razvedravanje. Najviša dnevna temperatura očekuje se između 5 i 8 stupnjeva, no računajte na osjetno zahladnjenje navečer i u noći na srijedu.

Kiša će se nešto dulje zadržati u istočnim predjelima zemlje. No prema večeri će prestati, nakon čega će se i ovdje naoblaka kidati. Uz manje oblaka i stabilniju atmosferu, noć na srijedu i ovdje donosi hladnoću, dok se danju očekuje između 4 i 7 stupnjeva.

I na sjevernom Jadranu i u gorju u utorak poslijepodne više ne bi trebalo biti oborina. Djelomice će se razvedriti, uz umjerenu i jaku buru i sjeverozapadnjak. Temperatura na moru od 9 do 12, a u gorju oko 4 stupnja. Navečer osjetno hladnije.

I u Dalmaciji će kiša prestati, najkasnije poslijepodne, a do večeri se može zadržati jedino na krajnjem jugu. Zapuhat će umjerena i jaka bura, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Temperatura će biti između 10 i 12 stupnjeva. I ovdje navečer dosta hladnije.

U srijedu će uz južinu danju opet zatopliti, a porast temperature očekuje se potom i u nastavku tjedna. Zadržat će se promjenjivo, s tim da je nešto kiše za sad izgledno jedino u srijedu, nakon čega bi trebalo biti suho i toplo, i to više od prosjeka.

Na Jadranu isto promjenjivo, mjestimice s kišom, osobito u srijedu i petak. Bit će južina, puhat će uglavnom umjereno, a u petak i jako jugo. I ovdje uz južinu prema kraju tjedna sve toplije.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene