Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plaćanje na licu mjesta

Vozačima se svidjele kazne 'pola odmah, pola nikada'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Priliku da uštedi 50 posto, plati li kaznu na licu mjesta, u prvih mjesec dana od primjene novog prekršajnog zakona iskoristio je svaki treći vozač u prekršaju. Novosti su i za one koji plate kaznu u roku od osam dana. U tom slučaju proći ćete 33 posto jeftinije.

Novčane kazne na popustu - pola platiš odmah, pola nikada. 'Dosta građana je prihvatilo i koji žele mogu platiti odmah kako bi izbjegli daljne procedure suda', kazao je Nenad Špulj iz MUP-a.

Pročitajte i ovo Vlak zgazio ženu u Kaštel Sućurcu - 2 Kaštel Sućurac FOTO Užasna nesreća u Dalmaciji: Pješakinja poginula u naletu vlaka na pružnom prijelazu Josip Džaja i Domagoj Mikić, reporter Dnevnika Nove TV Važni savjeti O stanju na cestama uoči uskrsnog vikenda: Policija upozorila građane

Vozačima se ovakva naplata lakših prekršaja itekako svidjela. 'Mislim da je to dobra stvar, ipak kazne su dosta velike. Ako se ljudi odluče platiti to odmah, uštede dosta veliki iznos', kazao je jedan vozač. Policija je u lipnju ukupno kaznila 51.843 vozača, od toga njih 16.441 platio je kaznu na licu mjesta i tako uštedio 50 posto novca.

>> Ljubaznost vozača iz godine u godinu raste

Osim značajne novčane uštede plaćanjem kazne na licu mjesta prekršitelji imaju i beneficiju da ne ulaze u prekršajnu evidenciju. Kaznu možete platiti i u roku od osam dana. U tom slučaju proći ćete povoljnije za 33 posto. Gotovina je i dalje glavni način plaćanja. 'Što se tiče stranih državljana, oni bi htjeli preko kartice, preko POS uređaja, ali uglavnom keš', kazao je Špulj.

No, ima i onih koji akciju plaćanja na licu mjesta ne odobravaju. 'Zapravo nije polučila ono zbog čega je uvedena, a to je da vozači poštuju prometne propise, u ovom slučaju prometne prekršaje i da se pridržavaju prometnih pravila', kazao je Kristijan Tičak, glavni urednik AMS-a. Bez obzira na popust, zbog sigurnosti u prometu, prometnih pravila treba se pridržavati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene